Boswachtersweblog Amsterdamse Bos - Reactie toevoegen

Boswachtersweblog Amsterdamse Bos - Reactie toevoegen


Reactie toevoegen
Uw gegevens
Hemels
31 maart 2017 om 10:45

Gisteravond hoorde ik tijdens een lezing een paar leuke dingen. Het betrof onder andere een gedicht over de hemel. Niet zo zeer de hemel boven ons, maar dat we allemaal een stukje hemel in ons hebben, iets universeels (uit de ruimte dus). Sterrenstof en zo.

En dat de hemel overal is. In ons als mens, maar ook in de natuur. In de vogels, de zoogdieren, insecten. In de trand van alles is één, één is alles. Het gedicht sprak ook over de mol. Als het bovenstaande inderdaad zo is kan de mol zich diep onder de grond ook hemels voelen. Maar tot zo ver de filosofie...

Melding

Vanmorgen vroeg in alle realiteit op weg naar een melding; een bezoekster belde de boswachterij om te vertellen dat aan de overzijde van het kunstwerk Blauwe Zee een auto op het gras stond en er een vuur gestookt werd. Toen ik daar aankwam zag ik inderdaad een auto staan met Engels kenteken en enkele mensen zittend rondom een kampvuur.

Do we get a ticket for it?

Uiteraard sprak ik de mensen aan en vertelde hen dat ze op een paar punten toch wel aardig in overtreding waren. De reactie van de Engelsman: Oh shit, we didn't know. Good heavens.
Toch weer die hemel.

thumb_heaven