Boswachtersweblog Amsterdamse Bos - Reactie toevoegen

Boswachtersweblog Amsterdamse Bos - Reactie toevoegen


Reactie toevoegen
Uw gegevens
De dooier van de dageraad
5 mei 2017 om 11:40

Een tijdje terug schreef ik over de inventarisatie van de broedvogels in het Amsterdamse Bos. De boswachterij doet dit gedurende het broedseizoen in een aantal gebieden in het Bos. Soms met vrijwilligers, soms alleen.

Zo ook van de week toen ik een telling zou doen. Als om 04:15 de wekker gaat vraag ik me wel eens af waar ik aan begonnen ben. Maar als ik samen met het eerste licht aankom in het bos is het altijd weer de moeite waard.

Allerlei pluimage

Aangekomen op het beheerkantoor is het als eerste een druk op de knop waarop staat Zwarte Koffie, dan de sleutel van de dienstauto pakken en op weg. Tijdens het lopen is het een kwestie van goed luisteren, soms de verrekijker ter hand nemen en de gegevens invoeren middels een app. Alle vogels die zich laten horen, of bepaald gedrag

Niet zo warm

En eerlijk gezegd; van zanglijsters, merels en koolmezen wordt ik niet zo warm meer. Ondanks het feit dat ze een waardevolle functie en hun leventje hier hebben. Maar als je dan op een dode boom in alle ochtendkalmte van het bos ineens een bosuil ziet zitten, die al knipogend in het zonlicht zich zit te warmen, of de havik weer op zijn nest ziet zitten, of een ijsvogel voorbij ziet schieten ben je echt vergeten dat je zo vroeg er uit bent gegaan.

De foto is een toevallig samenspel van vroeg daglicht, zonnestralen en een bewogen telefoon...

thumb_bmp