Boswachtersweblog Amsterdamse Bos - Reacties

Boswachtersweblog Amsterdamse Bos - Reacties


Zomaar een vijdagavond
15 november 2015 om 17:35

Afgelopen vrijdag hadden Albert en ik nachtdienst. Gezien de weersverwachting hebben we de tijd van werken wat aangepast maar zelfs in een pikdonker bos gebeurt genoeg.

Zo zagen we tijdens een ronde, zo rond 19:00 uur, een groep kinderen in het bijzijn van twee volwassenen bij één van de bruggen in het bos. Gezien de volle duisternis maar even gestopt en gevraagd of alles in orde was. Men was bezig met een speurtocht. Dat is natuurlijk prima maar we hebben wel uitgelegd dat we als boswachters graag weten willen wat er gebeurt in het bos.

Bouwafval?

Even later zagen we op het fietspad langs de Ringvaart een auto rijden. Op de parkeerplaats die vlakbij was hebben we de bestuurder laten stoppen en gevraagd waarom hij op het fietspad reed. Hij was vanaf de parkeerplaats het verkeerde pad in gereden, vertelde hij. Op zich begrijpelijk. Op de zijkant van de auto stond echter reclame van een bouwbedrijf. Aangezien we met enige regelmaat bouwafval aantreffen zonder eigenaar zijn we met het genoteerde kenteken hetzelfde pad afgereden om te zien of er ergens afval gedumpt was. Gelukkig was dit niet het geval.

Dierenambulance

Later op de avond kregen we een melding dat er allerlei mensen de Oeverlanden in gingen en daarbij ook gebruik maakten van een bootje om daar te kunnen komen. Gezien de kwetsbare natuur daar zijn we er direct naar toe gereden. Inderdaad een grote groep mensen aangetroffen die met zaklampen door het natuurgebied liepen. Navraag leerde ons dat de dierenambulance met groot materiaal uitgerukt was om een hond te zoeken die bij mensen uit huis ontsnapt was. Een hond die sinds vier dagen in Nederland was en met een nare historie emigreren kon naar Nederland. Paniek van de eigenaar wel te snappen. We hebben even helpen zoeken en gelukkig kon de hond uiteindelijk door de eigenaar gevangen worden.

Verder in totaal vier vossen gezien, enkele plensbuien kunnen ontwijken en tegen half één huiswaarts. Een prima dienst!

Lindenlaan
18 november 2015 om 16:11

Wat een avond Pieter! Bijzondere baan heb je toch...