Zoeken in Amsterdamse Bos
Pad tot huidige pagina

Weblog boswachter Pieter Rust - Bijdragen juli 2016

Weblog boswachter Pieter Rust - Bijdragen juli 2016

Dit weblog wordt geschreven door boswachter Pieter Rust. Hij vertelt tweewekelijks wat hij meemaakt in het Amsterdamse Bos.

Excursie met boswachter Pieter Rust

Je kunt op zijn ervaringen reageren via de knop, 'reageer' onder ieder bericht. Reacties worden een paar keer per week verwerkt. Dit betekent dat het even kan duren voor jouw reactie zichtbaar is.

Kijk hier voor meer informatie over de Boswachterij in het Amsterdamse Bos.

Wat gaaf!
16 juli 2016 om 07:54
Pieter Rust
Bostheater

Valt het u ook zo op? Dat heel veel mensen als ze een vraag gaan beantwoorden beginnen met "nou ja"? Bijna net zo irritant als de vele malen dat het woordje eigenlijk in één zin geprakt wordt. Nou ja, het zal wel aan mij liggen...

Als boswachter kom je in het Amsterdamse Bos overal. Van de kleinste paadjes tot plekken waar geen paden lopen. Met de boot, auto, fiets of per been hebben we die 1000 hectare aardig in de smiezen. Maar toch denk ik zo af en toe; goh, hier zou ik eigenlijk vaker heen moeten.

Leuke mensen

Dat had ik dus gisteren bij het Bostheater. Ik was er van de week al eerder om er de bomen te inspecteren, op nesten van de eikenprocessierups en dacht toen al; waarom kom ik hier niet vaker? Ik sprak er enkele mensen die er werken en het is ontzettend gaaf te zien hoe ze met enorme bevlogenheid en ervaring elk jaar iets fantastisch in elkaar weten te zetten.

Genieten

En gisteravond was ik bij het optreden van de Common Linnets, op tijd (nogmaals dank Gwen!). Het was een leuk en goed optreden, maar ik heb ook zeer regelmatig gekeken naar het publiek. Hoe men genoot van de muziek maar ook zeer zeker van de entourage, het eten en de gezellige sfeer. Mooi man! En dat hebben we gewoon hier in het bos!

Kijk snel op www.bostheater.nl