Zoeken in Amsterdamse Bos
Pad tot huidige pagina

Weblog boswachter Pieter Rust - Bijdragen augustus 2016

Weblog boswachter Pieter Rust - Bijdragen augustus 2016

Dit weblog wordt geschreven door boswachter Pieter Rust. Hij vertelt tweewekelijks wat hij meemaakt in het Amsterdamse Bos.

Excursie met boswachter Pieter Rust

Je kunt op zijn ervaringen reageren via de knop, 'reageer' onder ieder bericht. Reacties worden een paar keer per week verwerkt. Dit betekent dat het even kan duren voor jouw reactie zichtbaar is.

Kijk hier voor meer informatie over de Boswachterij in het Amsterdamse Bos.

Zomerse dag
24 augustus 2016 om 08:52
Pieter Rust
boot

Gisteren stond in het teken van warmte, zon, wat toezicht op het water en aparte conversaties.

Na de bespreking over de afgelopen evenementen richting het Klein Kinderbad gereden alwaar kapotte drankflessen zouden liggen. Dat zou de tweede keer zijn deze week en natuurlijk niet lekker als je daar met je kinderen komt. Het glas was toen ik aan kwam gelukkig al opgeruimd.

Stoor ik?

Kort daarna een auto geparkeerd aangetroffen midden op het ruiterpad op de heuvel. Vlakbij was een dame aan het werk om een kunstwerk op te tuigen. Het viel nog niet mee om te achterhalen van wie deze auto was; "goedemorgen mevrouw, is dit uw auto? Nee (stilte). Weet u dan misschien van wie die wel is? Ja (stilte). Wilt u mij dan vertellen van wie? Ja hoor (stilte)". En ik dacht; wel verdraaid mens, als je me nou niet verteld van wie die kar is heb ik nog een ongezouten mening over kunst voor je! Ik vroeg haar; "u weet het wel spannend te maken, en van wie is de auto dan? En uiteindelijk wees zij me op een dame halverwege de heuvel die eveneens met, ik vermoed, kunst bezig was. Uiteindelijk is de auto van het ruiterpad verwijderd. Ik had achteraf natuurlijk open vragen moeten stellen. Dom...

Zo stoned als wat

Zo rond twaalven reed ik ter hoogte van de camping waar ik werd tegengehouden door een jongeman. Alles wees er op dat het hier een toerist betrof. In zijn ogen kijkend kon ik niet anders concluderen dat er de nodige verdovende middelen in zaten. Hij vroeg; "hello sir, can you tell me te way to Detroit? Yes, I can. It is a long walk, it's better to go to the airport and buy a ticket. Zijn antwoord is onvergetelijk: Thank you sir, you are the most beautiful policewoman I have ever seen.

Ach, een compliment krijgen is altijd fijn.

Mag ik u voorstellen?
11 augustus 2016 om 08:13
Pieter Rust
thumb_image

De boswachterij is met zeven man (en vrouw) zeven dagen in de week aanwezig. Overdag, 's avonds en soms in de nachtelijke uren. Sinds kort heeft de boswachterij officieel versterking van collega Joke.

Joke is jarenlang werkzaam geweest in het team Handhaving van de gemeente Amstelveen. Door verschillende oorzaken werd het werken in Amstelveen steeds vervelender en werd er voor Joke, door de organisatie van het Amsterdamse Bos, een detacheringsplek bij de boswachterij gevonden.

Onzeker

Maar een detacheringsplek is natuurlijk gebonden aan een bepaalde tijdspanne en voor Joke en de Boswachterij is het best onzeker geweest hoe nu verder te gaan, als de periode van detacheren zou aflopen. Maar hier kwam het sociale en maatschappelijk gerichte oog van de gemeente Amsterdam om de hoek kijken. Je zet toch niet iemand na zoveel ellende en die bijna 25 jaar trouwe dienst bewezen heeft op straat?

Minder blij

En zo werd er met de gemeente Amstelveen een uitzonderlijke constructie bedacht waardoor Joke als handhaver bij de Boswachterij werkzaam kan blijven, waar wij enorm blij mee zijn! U bent er als bezoeker van het Amsterdamse Bos misschien minder blij mee, maar dat ligt dan echt aan uw eigen gedrag!