Weblog boswachter Pieter Rust - Bijdragen december 2016

Weblog boswachter Pieter Rust - Bijdragen december 2016

Dit weblog wordt geschreven door boswachter Pieter Rust. Hij vertelt tweewekelijks wat hij meemaakt in het Amsterdamse Bos.

Excursie met boswachter Pieter Rust

Je kunt op zijn ervaringen reageren via de knop, 'reageer' onder ieder bericht. Reacties worden een paar keer per week verwerkt. Dit betekent dat het even kan duren voor jouw reactie zichtbaar is.

Kijk hier voor meer informatie over de Boswachterij in het Amsterdamse Bos.

Kat en muis
20 december 2016 om 20:48
Pieter Rust
thumb_img_0687

Toegegeven, ik ga niet snel over tot het geven van een bekeuring. Veel liever kweek ik begrip en probeer uit te leggen waarom bepaalde dingen niet mogen. Ook als dat meerdere keren per dag dezelfde gedraging betreft.

Maar soms ben ik niet die vriendelijke en begripvolle boswachter. Afgelopen weekend bijvoorbeeld maakten Annemiek en ik een ronde door het bos en reden we op de Koenenkade, nabij Meerzicht. Bij het hek bij de ingang van de Oeverlanden zagen we in de verte een vrouw ons tegemoet komen lopen. In haar hand zo'n stok waarmee je ballen kunt weggooien. Nou nemen de meeste mensen nemen dat ding niet mee als mode accessoire en ja hoor, even later kwam de bijbehorende hond de hoek om.

Oeps

Even tussendoor, voordat we weer zo'n hetze krijgen toen ik schreef over de Zonneweide; honden zijn wat mij betreft welkom, hun baasjes ook, maar wel volgens de regels van het Bos. Toen de vrouw onze auto zag draaide ze zich om en liep haastig van ons weg. We gingen er van uit dat ze naar de andere ingang van het wandelpad liep, dus auto keren en rustig die kant op. Vanaf de Koenenkade zagen we echter dat ze alweer omgedraaid was. Ook wij draaiden maar weer. Ik wilde nu wel graag weten met wie we te maken hadden. Bovendien lijkt me verdwalen op een wandelpad met twee ingangen en geen zijpaden lastig.

Wat doet ze nou?

Weer aangekomen bij het punt waar we de vrouw zagen bleek dat ze wéér was omgedraaid. Ze had natuurlijk in de gaten dat we haar in de smiezen hadden. Op zich werd het zo best een lollig spelletje, maar om hier nou nog veel langer mee bezig te gaan...Annemiek en ik spraken af dat Annemiek te voet het pad in zou lopen, en ik met de auto naar de andere ingang zou rijden.

Kat en muis

Daar de auto het pad niet in kan heb ik even gewacht tot ik de vrouw aan zag komen lopen. Vervolgens haar verteld dat dit gebied verboden is voor honden en dat ze voor deze gedraging een proces verbaal krijgt. Ze was uiterst verontwaardigd en vond het maar belachelijk dat we haar op ...