Zoeken in Amsterdamse Bos
Pad tot huidige pagina

Pak op zondag de Bosbus en verken het Amsterdamse Bos!

In het kort

Ook dit jaar rijdt de elektrische Bosbus weer door het Amsterdamse Bos, op elke zon- en feestdag van 16 april (1e Paasdag) t/m 30 oktober 2017.

Op deze pagina - Pak op zondag de Bosbus en verken het Amsterdamse Bos!


Ook dit jaar rijdt de elektrische Bosbus weer door het Amsterdamse Bos. Deze rijdt elke zon- en feestdag van 16 april (1e Paasdag) t/m 30 oktober 2017 een prachtige route door het Amsterdamse Bos.

Bosbus 2016

Het Amsterdamse Bos is groot: 3x groter dan Central Park in New York, ofwel 2 bij 5 kilometer. Dat betekent bijvoorbeeld dat je met kleine kinderen niet even van De Boswinkel naar de Geitenboerderij wandelt: heen en terug is dat meer dan 7 km.

De Bosbus

Het Amsterdamse Bos biedt daarom nu de mogelijkheid om (tijdens de wandeling) op de elektrische hop on – hop off Bosbus te stappen. De Bosbus rijdt over een breed fietspad door het groen langs karakteristieke attracties, waaronder de kinderbaden.

De route

De Bosbus start bij De Boswinkel en rijdt een grote ronde door het Amsterdamse Bos. Tijdens de route komt de Bosbus langs het Klein Kinderbad, de Amsterdamse Manege (fluisterboot), de Lindenlaan, de Geitenboerderij, het Groot Kinderbad, Pannenkoekenboerderij Meerzicht en het Openluchttheater.

Kosten

Kinderen t/m 4 jaar mogen gratis mee. Een enkele rit kost € 2,- per persoon. Een retour ticket € 3,-. Een dagkaart kost € 5,-. Een enkeltje familieticket (2x volw., 3x kind 5 t/m 12 jaar) kost € 6,50 en een retourtje familieticket € 10,00. Een seizoenspas (30 dagen geldig) kost € 30,-. De seizoenspas is alleen verkrijgbaar via http://amsterdamsebos-events.nl/. Je kunt de Bosbuskaartjes kopen in de Bosbus en in De Boswinkel. In De Boswinkel kun je pinnen.

Rijtijden

Bosbus rijtijden 2016

De rijtijden van de Bosbus kun je ook als PDF downloaden (PDF, 884 kB).

Route

Bosbus route 2016

De route van de Bosbus kun je ook als PDF downloaden (PDF, 884 kB).