Zoeken in Amsterdamse Bos
Pad tot huidige pagina

Pak op zondag de Bosbus en verken het Amsterdamse Bos!

In het kort

De nieuwe elektrische Bosbus rijdt elke zon- en feestdag van 27 maart (1e Paasdag) t/m 30 oktober 2016 door het Amsterdamse Bos. Bij iedere busstop kun je een ander deel van het Amsterdamse Bos en de attracties verkennen.

Op deze pagina - Pak op zondag de Bosbus en verken het Amsterdamse Bos!


Het is lente en in het Amsterdamse Bos is daarmee het seizoen gestart. Kanoën en klimmen kan weer en de Boskalender staat vol muziek, theater en kinderactiviteiten. Nieuw is de elektrische Bosbus: deze rijdt elke zon- en feestdag van 27 maart (1e Paasdag) t/m 30 oktober 2016 een prachtige route door het Amsterdamse Bos.

Bosbus 2016

Het Amsterdamse Bos is groot: 3x groter dan Central Park in New York, ofwel 2 bij 5 kilometer. Dat betekent bijvoorbeeld dat je met kleine kinderen niet even van De Boswinkel naar de Geitenboerderij wandelt: heen en terug is dat meer dan 7 km.

Hop on-hop off

Het Amsterdamse Bos biedt daarom nu de mogelijkheid om (tijdens de wandeling) op de elektrische hop on – hop off Bosbus te stappen. De Bosbus rijdt over een breed fietspad door het groen langs karakteristieke attracties, waaronder de kinderbaden.

De route

De Bosbus start bij De Boswinkel en rijdt via 5 haltes naar het eindpunt, de Geitenboerderij. Vanaf daar rijdt de Bosbus dezelfde route terug richting De Boswinkel. De tussenliggende haltes zijn: het Klein Kinderbad, Paviljoen Chez Favié, het Openluchttheater, Pannenkoekenboerderij Meerzicht en Groot Kinderbad.

Kosten

Kinderen t/m 4 jaar zijn gratis. Een enkele rit kost € 2,- per persoon. Een dagkaart kost € 5,-. Een enkeltje familieticket (2x volw., 3x kind 5 t/m 12 jaar) kost € 6,50. Een seizoenspas (30 dagen geldig) kost € 30,-. De seizoenspas is alleen verkrijgbaar via http://amsterdamsebos-events.nl/. Je kunt de Bosbuskaartjes kopen in de Bosbus en in De Boswinkel. In De Boswinkel kun je pinnen.

Rijtijden

Bosbus rijtijden 2016

De rijtijden van de Bosbus kun je ook als PDF downloaden (PDF, 884 kB).

Route

Bosbus route 2016

De route van de Bosbus kun je ook als PDF downloaden (PDF, 884 kB).