Zoeken in Amsterdamse Bos
Pad tot huidige pagina

Pak op zondag de Bosbus en verken het Amsterdamse Bos!

In het kort

Ook dit jaar rijdt de elektrische Bosbus weer door het Amsterdamse Bos, op elke zon- en feestdag van 16 april (1e Paasdag) t/m 30 oktober 2017.

Op deze pagina - Pak op zondag de Bosbus en verken het Amsterdamse Bos!


De Bosbus in het Amsterdamse Bos

Ook dit jaar rijdt de elektrische Bosbus weer door het Amsterdamse Bos. Deze rijdt elke zon- en feestdag van 16 april (1e Paasdag) t/m 30 oktober een prachtige route door het Amsterdamse Bos.

NB In verband met onderhoudswerkzaamheden rijdt de Bosbus niet meer in 2017.

Het Amsterdamse Bos is groot: 3x groter dan Central Park in New York, ofwel 2 bij 5 kilometer. Dat betekent bijvoorbeeld dat je met kleine kinderen niet even van De Boswinkel naar de Geitenboerderij wandelt: heen en terug is dat meer dan 7 km.

De Bosbus

De Bosbus rijdt een ronde over een breed fietspad door het groen langs karakteristieke attracties, waaronder de kinderbaden. De hele ronde duurt ongeveer 50 minuten.

De route

De Bosbus start bij De Boswinkel en rijdt een grote ronde door het Amsterdamse Bos (zie onder). Tijdens de route komt de Bosbus langs het Klein Kinderbad, de Amsterdamse Manege (fluisterboot), de Lindenlaan, de Geitenboerderij, het Groot Kinderbad, Pannenkoekenboerderij Meerzicht en het Openluchttheater.

Prijzen

Kinderen t/m 4 jaar mogen gratis mee. Een rondje Bos (zonder uitstap) kost € 2,- per persoon. Een rondje Bos inclusief 1 uitstap kost € 3,- p.p.. Een dagkaart kost € 5,-. per persoon en dan kun je zo vaak in- en uitstappen als je wilt. Een rondje met de familie (2x volw., 3x kind 5 t/m 12 jaar) kost € 6,50 (zonder uitstap) en een rondje inclusief 1 uitstap met de familie € 10,00. Je kunt de Bosbuskaartjes kopen in de Bosbus en in De Boswinkel. In De Boswinkel kun je pinnen.

Haltetijden

De Bosbus 2017 haltetijden

De route en haltetijden zijn ook te downloaden als PDF (PDF, 363 kB).