Zoeken in Amsterdamse Bos
Pad tot huidige pagina

Bostheater: Julius Caesar

Bostheater: Julius Caesar

De intieme sfeer in het Amsterdamse Bostheater. Foto: Jaap Vork.

25 juli 2017 - 9 september 2017

Omschrijving

De zomervoorstelling van het Amsterdamse Bostheater dit jaar is JULIUS CAESAR (Shakespeare) en is te zien van 25 juli t/m 9 september 2017.

Locatie

In het Amsterdamse Bostheater.

Meer informatie

Vijf topacteurs en vijf koperblazers wekken Julius Caesar weer tot leven.

Deze zomer brengt Orkater in samenwerking met het Amsterdamse Bostheater Shakespeares Julius Caesar op toneel. In het intieme openluchttheater van het Amsterdamse Bos delen de acteurs van Orkater het podium met de blazers van K.O.Brass! (bekend van Kyteman Orchestra). Een muzikale Shakespeare onder de sterren.

Wanneer Julius Caesar de absolute macht in handen dreigt te krijgen wordt Brutus op de proef gesteld. Wat weegt hem zwaarder, zijn vriendschap met Caesar of het voortbestaan van de democratie? Eigenbelang of landsbelang?

Shakespeare schreef een tragedie die zich afspeelt in de achterkamertjes van het Romeinse rijk waar het politieke spel op het scherpst van de snede wordt gespeeld.

Regisseur Michiel de Regt laat muziek, taal en beeld samensmelten tot een voorstelling die haarfijn blootlegt hoe kleine mensen in staat zijn tot daden waarvan de gevolgen immens blijken.

Website

bostheater.nl