---
Zoeken in Amsterdamse Bos
Pad tot huidige pagina

Impressie evenementenseizoen Amsterdamse Bos

Jaarlijks vinden circa 250 evenementen plaats in het Amsterdamse Bos. De prachtige, robuuste en intieme sfeer van het Bos biedt de ideale setting voor familiefeesten, film- en fotoshoots, bedrijfsfeesten en bruiloften, en ook voor theater-, sport- en dance events. In de Boskalender vind je de actuele evenementen. Hieronder tref je een selectie van wat er in een jaar zoal voorbij komt.

Januari: Phanos Bosscross and Bosloop

Jaarlijkse 10.1 km hardloopwedstrijd door velden, bos en over heuvels. Niet echt geschikt om een nieuw PR neer te zetten, maar zeker een uitdaging. Kijk voor meer informatie op phanosboscross.wordpress.com.

Maart: Slipjacht

Slipjacht betekent niet het jagen op dieren. Tijdens de slipjacht volgen de jachthonden een vooraf uitgezet geurspoor, de ruiters volgen hen terwijl ze onderweg allerlei obstakels tegenkomen. Het is een spectaculair gezicht. Kijk voor meer informatie op jachtverenigingsoestdijk.nl.

April: Cherry Blossom Festival

Jaarlijks vieren de Japanse expats in Amsterdam het begin van de lente, als de 400 kersenbloesembomen in het Bloesempark bloeien.

April: Samengestelde menwedstrijden

Koetsiers en hun paarden worden beoordeeld op hun rijvaardigheid, soepelheid en uithoudingsvermogen tijdens een gezellige, sportieve competitie. Kijk voor meer informatie op hoofdstadaanspanning.nl.

April: Dachauherdenking

Jaarlijkse herdenking van de bevrijding van concentratiekamp Dachau op 29 april 1945, gehouden bij het Nationaal Dachau Monument.

April: Nationale roeiwedstrijden NK kleine nummers

In april vinden op de Bosbaan in het Amsterdamse Bos de Nationale Kampioenschappen kleine nummers plaats (roeiboten met maximaal twee riemen). Kijk voor meer informatie op knrb.nl.

Mei: Amsterdamse Bos Avondvierdaagse

Jaarlijks vier-daags wandelevenement van 5 of 10 km, georganiseed door de Aalsmeerse Wandelsport Vereniging. De wandeling begint bij De Boswinkel. Kijk voor meer informatie op awv-aalsmeer.nl.

Mei: Diynamic Festival

Electronische muziek tegen de sfeervolle achtergrond van het Bos. Kijk voor meer informatie op diynamicfestival.com.

Mei: Nationale School Hockey Kampioenschappen

Nationale hockey finales voor het Voortgezet Onderwijs. Kom naar het Wagenerstadion voor het beste wat het Nederlandse schoolhockey te bieden heeft! Kijk voor meer informatie op knhb.nl.

Mei: Festival 909

Rollende technobeats, sprookjesachtige verlichting en een magische atmosfeer. 909 is een intiem, 1-podium technofestival, gehouden op de Kleine Speelweide in het Amsterdamse Bos. Kijk voor meer informatie op 909.nl.

Mei/Juni: Amsterdamse Bos Festival

Vier met ons de lente en de start van het buitenseizoen! Met een woest aantrekkelijk programma, kunst, DJ's, sport, groene markt en veel meer.

Juni: Jazz at the Lake

Openlucht festival aan de waterkant bij de Nieuwe Meer met verrassende live optredens door jazz, soul en funk artiesten.

Juni: Nationale roeiwedstrijden NK grote nummers

In juni vinden op de Bosbaan in het Amsterdamse Bos de Nationale Kampioenschappen grote nummers plaats (roeiboten met meer dan twee riemen). Kijk voor meer informatie op knrb.nl.

Juni: Rough Golf Tournament 'Amsterdamse Bos Golf'

Het Amsterdamse Bos wordt voor dit golftoernooi voor één dag omgevormd tot een 18-hole golfbaan. Kijk voor meer informatie op amsterdamsebosgolf.nl.

Juni: Midzomernachtscross

Hardloopevenement in het Amsterdamse Bos dat gehouden wordt op de langste vrijdag van het jaar. De wedstrijd begint bij de hoofdentree van het Bos. De afstanden variëren van 2 km (jeugd) tot 10 Engelse Mijl (geoefende hardlopers).

Juni: Koninklijke Holland Beker

Roeiwedstrijd op de Bosbaan waarbij roeiers strijden voor de Holland Beker. Kijk voor meer informatie op hollandbeker.nl.

Juli tot september: Seizoensvoorstelling BosTheater

Iedere zomer vertoont het Amsterdamse BosTheater een nieuwe seizoensvoorstelling in het Openluchttheater van het Amsterdamse Bos. Ook vinden er in het buitenseizoen allerlei optredens en concerten plaats. Kijk voor meer informatie op bostheater.nl.

Juli: A Day at the Park

Groot dancefestival met een indrukwekkende line-up van Nederlandse en internationale DJ's op meerdere podia op het Land van Bosse in het Amsterdamse Bos. Kijk voor meer informatie op adayatthepark.nl.

Juli: Electronic Family

In juli verzamelt een grote 'electronische familie' zich op het Land van Bosse in het Amsterdamse Bos voor een spectaculair outdoor trance festival. Kijk voor meer informatie op electronicfamily.nl.

Juli: OWW Open Waterzwemwedstrijden

Open water zwemwedstrijden op de Bosbaan. Kijk voor meer informatie op http://noww.nl.

Augustus: Dekmantel Festival

Driedaags technofestival op het Land van Bosse in het Amsterdamse Bos, met festival camping. Kijk voor meer informatie op dekmantelfestival.com.

Augustus: Ridderspektakel

Het Ridderspektakel is een rondtrekkend evenement voor jong en oud met ruige ridders en paarden en een compleet middeleeuws dorp, waar je terug in de tijd kunt gaan en kunt zien hoe ridders leefden in de Middeleeuwen. Genoeg activiteiten voor het hele gezin! Kijk voor meer informatie op ridderspektakel.nl.

September: Nationale Kano Sprint Wedstrijden

Kort sprintevenement op de Bosbaan waarbij de beste kanoërs van het land strijden om het Nederlands Kampioenschap. Kijk voor meer informatie op watersportverbond.nl/kano.

September: Finance Run

Jaarlijkse 5- en 10-kilometer hardloopwedstrijd voor de financiële sector. Kijk voor meer informatie op financerun.nl.

September: Drakenbootregatta

Altijd een spectaculair gezicht: een open boot met een drakenhoofd op de boeg met 16 roeiers die synchroon roeien op de klanken van een drum. Op het programma staan 200-, 500- en 2000-meter races. Kijk voor meer informatie op www.ehdc.nl.

September: Bosbaanswim

Jaarlijks zwemwedstrijd in de Bosbaan in het Amsterdamse Bos. Open voor zwemmers vanaf 12 jaar en met een zwemdiploma. Zwem afstanden van 1 of 2 km, of 500 meter. Kijk voor meer informatie op bosbaanswim.nl.

Oktober: Nacht van de Nacht

Nationaal jaarlijks evenement om bewustwording te creëren over lichtvervuiling. Met spannende activiteiten in het donker voor jong en oud in het Amsterdamse Bos. Kijk voor meer informatie op nachtvandenacht.nl.