Pad tot huidige pagina

Tentoonstellingen

In en vlakbij de Boswinkel in het Amsterdamse Bos zijn verschillende tentoonstellingen te bezichtigen. Boven is de vaste tentoonstelling 'Bos op Zolder' te zien over het Amsterdamse Bos. Daarnaast zijn er wisselende tentoonstellingen.

Gabriel Lester

'Peel'

Oorspronkelijk ontwierp kunstenaar Gabriel Lester dit kunstwerk voor een landschapscompetitie in Zweden. Het is zowel speels, als functioneel en komt tegemoet aan de behoefte van de kunstenaar om letterlijk het grondoppervlak ‘af te pellen’ en iets daaronder te onthullen. Hoewel het beeld stevig van structuur, komt het daadwerkelijk tot leven door de interactie met de Bosbezoeker. Het is in overleg met de kunstenaar geplaats op de Grote Speelweide, omdat veel mensen er zo gebruik van kunnen maken. Bovendien komt het daar uitstekend tot zijn recht tegen de achtergrond van lucht, water, bos en weide.

Kunstwerk 'Peel' van kunstenaar Gabriel Lester; foto: Jeroen Hogenboom

Serge Verheugen

Family Ties

In de mooie zomer van 2013 werkte de kunstenaar Serge Verheugen met tientallen mensen aan de beeldengroep "Family Ties". Hond Rex en baasje Andy hebben nieuw gezelschap gekregen van een hele groep dieren. Van een giraf tot een krokodil, 11 stuks in totaal. De beelden zijn gemaakt van hout uit het Bos en vlakbij De Boswinkel te zien.

Kunstwerk Andy en Rex Family Ties, kunstenaar Serge Verheugen

The Butterfly Release Project

Op het grote beeld van Serge Verheugen, vlakbij De Boswinkel, hebben kinderen en bezoekers een vlinder beschilderd en beschreven in vrolijke kleuren. Hierop staat de de naam van een geliefde, een held, ouders of favoriet huisdier. Dit kan bijv. ook een verloren dierbare of gestorven huisdier zijn. Donderdag 30 juni 2016 hebben leerlingen van de Olympiaschool uit Amsterdam de eerste vlinders bevestigd. En langzaam kreeg het beeld, Andy en Rex, Birth of Change, een persoonlijk en emotioneel geladen jasje.

Kunstwerk 'Birth of Change' (Serge Verheugen) met daarop vlinders van Bosbezoekers

Zie ze Vliegen

Vanaf 11 april tot eind augustus kun je op de bovenverdieping van De Boswinkel, de tentoonstelling Zie ze Vliegen, bezoeken. Dit is een tentoonstelling over vogels. In deze tentoonstelling staat het herkennen van vogels centraal, aan de hand van hun geluid, sporen, gedrag en uiterlijk.

Al laten sommige vogels zich niet zien; je kunt ze vaak wel horen. Zo kent elke vogel zijn eigen specifieke geluiden. In de tentoonstelling is het mogelijk een vogelgeluidenspel te spelen, waardoor je leert luisteren naar specifieke verschillen in geluid tussen vogels en ontdekt welk geluid bij welke vogel hoort.

Bos op Zolder

Vaste tentoonstelling in de Boswinkel

Kom op ontdekkingstocht in het ‘Bos op Zolder’. In deze vaste tentoonstelling op de bovenverdieping van De Boswinkel kun je alles wat buiten in het Bos gebeurt, binnen zien en beleven. Zo zijn er themabomen, pratende paddenstoelen en zingende vissen. Ook kun je Doctor Boomstronk helpen de boom zijn werk goed te laten doen. Er is een speurtocht door de tentoonstelling verkrijgbaar bij de balie.

Bos op Zolder, vaste expositie in de Boswinkel, Amsterdamse Bos