Zoeken in Amsterdamse Bos
Pad tot huidige pagina

Tentoonstellingen

In het kort

In het Amsterdamse Bos zijn het hele jaar door wisselende en vaste tentoonstellingen te zien.


In en vlakbij de Boswinkel in het Amsterdamse Bos zijn verschillende tentoonstellingen te bezichtigen. Boven is de vaste tentoonstelling 'Bos op Zolder' te zien over het Amsterdamse Bos. Daarnaast zijn er wisselende tentoonstellingen.

Serge Verheugen

Family Ties

In de mooie zomer van 2013 werkte de kunstenaar Serge Verheugen met tientallen mensen aan de beeldengroep "Family Ties". Hond Rex en baasje Andy hebben nieuw gezelschap gekregen van een hele groep dieren. Van een giraf tot een krokodil, 11 stuks in totaal. De beelden zijn gemaakt van hout uit het Bos en vlakbij De Boswinkel te zien.

Kunstwerk Andy en Rex Family Ties, kunstenaar Serge Verheugen

Juni t/m september - Ambitie

Het beeld van Serge Verheugen, Ambitie, staat bij de deur van De Boswinkel. Ambitie laat een hond met een veel te grote tak zien. Hierin zie je de uitdaging van de hond uitgebeeld door het meeslepen van een te grote tak. Die tak bevat allerlei vertakkingen met op elke tak een geschreven/beschilderde ambitie of droom. Door het bevestigen aan de grote tak, groeit dit kunstwerk uit tot een zeer "ambitieuze"tak. Vraag bij de balie in de Boswinkel een tak en schrijf er een tekst op en dan wordt de tak op het beeld geschroefd.

ambitie

The Butterfly Release Project

Op het grote beeld van Serge Verheugen, vlakbij De Boswinkel, kunnen kinderen en bezoekers een vlinder beschilderen en beschrijven in vrolijke kleuren. Hierop kunnen ze de naam van een geliefde, een held, ouders of favoriet huisdier schrijven. Dit kan bijv. ook een verloren dierbare of gestorven huisdier zijn. Donderdag 30 juni hebben leerlingen van de Olympiaschool uit Amsterdam de eerste vlinders bevestigd. En langzaam krijgt het beeld, Andy en Rex, Birth of Change, een persoonlijk en emotioneel geladen jasje.

Kunstwerk 'Birth of Change' (Serge Verheugen) met daarop vlinders van Bosbezoekers

Bos op Zolder

Vaste tentoonstelling in de Boswinkel

Kom op ontdekkingstocht in het ‘Bos op Zolder’. In deze vaste tentoonstelling op de bovenverdieping van De Boswinkel kun je alles wat buiten in het Bos gebeurt, binnen zien en beleven. Zo zijn er themabomen, pratende paddenstoelen en zingende vissen. Ook kun je Doctor Boomstronk helpen de boom zijn werk goed te laten doen. Er is een speurtocht door de tentoonstelling verkrijgbaar bij de balie.

Bos op Zolder, vaste expositie in de Boswinkel, Amsterdamse Bos

Duistere Dierenrijk

14 februari t/m 18 juni - bovenverdieping van De Boswinkel

Welke dieren worden wakker als wij slapen? En wat doen ze in het donker? Als jij wilt weten welke dieren dat zijn, kom dan kijken bij de tentoonstelling Duistere Dierenrijk. En wil je de dieren in het Bos tegenkomen, ga dan vanaf april mee met de boswachter op avondexcursie. 

Vossenjong in bos_Flickr_Joshua Mayer_naam vermelden_1024x685

foto: Joshua Mayer

Inspiratiebronwater

30 maart t/m eind mei - De Boswinkel

Koop een flesje inspiratiebronwater bij De Boswinkel, vul het met bronwater uit de kraan, zet het op de schouw en het zal je blijven inspireren. Als object zinnenstrelend, als gebruiksvoorwerp een herbruikbaar kunstwerk met een boodschap.

De expositie 'Inspiratiebronwater' van het beeldend kunstenaarsduo JetZet (Jet Broekstra en Liezette Gerrits) is tot en met eind mei te zien in de Boswinkel: 'In Nederland hebben we bijna de beste kwaliteit kraanwater van de wereld. Voor een fractie van de prijs van supermarktwater. Hierdoor is het niet alleen goedkoper en mooier dan supermarktwater, het is ook beter voor het milieu.'.