---
Zoeken in Amsterdamse Bos
Pad tot huidige pagina

Tentoonstellingen

In het kort

In het Amsterdamse Bos zijn het hele jaar door wisselende en vaste tentoonstellingen te zien.


In en vlakbij de Boswinkel in het Amsterdamse Bos zijn verschillende tentoonstellingen te bezichtigen. Boven is de vaste tentoonstelling 'Bos op Zolder' te zien over het Amsterdamse Bos. Daarnaast zijn er wisselende tentoonstellingen.

'Natuur in verbinding' - Nederlandse Kring van Beeldhouwers

1 september - 1 december 2016

Voor de vierde keer is in het Bos een beeldententoonstelling van de NKvB te zien. Tien beelden gaan de verbinding aan met elkaar, met het Bos, en met de toeschouwer. Sommige beelden zijn klein en intiem, andere groots en uitdagend. De beelden worden zoals altijd gemaakt met materialen uit het Bos, door kunstenaars aangesloten bij de Nederlandse Kring van Beeldhouwers (NKvB). De beelden zijn te vinden op en rond de Heuvel.
Bosbus-halte: Chez Favié.

Voorstel kunstwerk Henk van Bennekom voor kunstroute 'Natuur in verbinding' (NKvB)

Serge Verheugen

Family Ties

In de mooie zomer van 2013 werkte de kunstenaar Serge Verheugen met tientallen mensen aan de beeldengroep "Family Ties". Hond Rex en baasje Andy hebben nieuw gezelschap gekregen van een hele groep dieren. Van een giraf tot een krokodil, 11 stuks in totaal. De beelden zijn gemaakt van hout uit het Bos en vlakbij De Boswinkel te zien.

Kunstwerk Andy en Rex Family Ties, kunstenaar Serge Verheugen

Juni t/m september - Ambitie

Het beeld van Serge Verheugen, Ambitie, staat bij de deur van De Boswinkel. Ambitie laat een hond met een veel te grote tak zien. Hierin zie je de uitdaging van de hond uitgebeeld door het meeslepen van een te grote tak. Die tak bevat allerlei vertakkingen met op elke tak een geschreven/beschilderde ambitie of droom. Door het bevestigen aan de grote tak, groeit dit kunstwerk uit tot een zeer "ambitieuze"tak. Vraag bij de balie in de Boswinkel een tak en schrijf er een tekst op en dan wordt de tak op het beeld geschroefd.

ambitie

The Butterfly Release Project

Op het grote beeld van Serge Verheugen, vlakbij De Boswinkel, kunnen kinderen en bezoekers een vlinder beschilderen en beschrijven in vrolijke kleuren. Hierop kunnen ze de naam van een geliefde, een held, ouders of favoriet huisdier schrijven. Dit kan bijv. ook een verloren dierbare of gestorven huisdier zijn. Donderdag 30 juni hebben leerlingen van de Olympiaschool uit Amsterdam de eerste vlinders bevestigd. En langzaam krijgt het beeld, Andy en Rex, Birth of Change, een persoonlijk en emotioneel geladen jasje.

Kunstwerk 'Birth of Change' (Serge Verheugen) met daarop vlinders van Bosbezoekers

Bos op Zolder

Vaste tentoonstelling in de Boswinkel

Kom op ontdekkingstocht in het ‘Bos op Zolder’. In deze vaste tentoonstelling op de bovenverdieping van De Boswinkel kun je alles wat buiten in het Bos gebeurt, binnen zien en beleven. Zo zijn er themabomen, pratende paddenstoelen en zingende vissen. Ook kun je Doctor Boomstronk helpen de boom zijn werk goed te laten doen. Er is een speurtocht door de tentoonstelling verkrijgbaar bij de balie.

Bos op Zolder, vaste expositie in de Boswinkel, Amsterdamse Bos

De Geheimzinnige Wereld van de Paddenstoel

vanaf 1 september op de bovenverdieping van De Boswinkel

Paddenstoelen hebben iets bijzonders, zelfs iets magisch. Van giftig tot eetbaar en nog meer leuke weetjes over deze schimmels. Je komt bij deze tentoonstelling van alles te weten over paddenstoelen. Middels opdrachten en spellen en je kunt een speurtocht doen.

bezoek Stadzigt in Naarden 016

HerBewerkt

9 juli t/m 9 oktober 2016- Karnemelksegat

Voor het eerst in Nederland hebben kunstenaars met en zonder beperking gezamenlijk deelgenomen aan een Artist in Residence project. Twee weken werkten ze in het gastatelier van het Amsterdamse Bos aan het kunstwerk "Herbewerkt", waarna ze het voltooiden in hun atelier van De Witte Olifant in Almere.

"Herbewerkt"is een samenspel van materiaal uit het Bos en schapenwol. De materialen werden samen met bezoekers gejut; de wol herinnert aan de schapen die tot 2014 meehielpen aan het onderhoud van het Bos. Het kunstwerk staat aan het Karnemelksegat. Dit is ongeveer 10 minuten lopen vanaf De Boswinkel. Neem het brede pad het Bos in en dan het derde pad naar rechts.

Kunstwerk 'Herberwerkt', gemaakt door kunstenaars van de Witte Olifant