Zoeken in Amsterdamse Bos
Pad tot huidige pagina

Vissoorten in het Amsterdamse Bos

In het kort

Het bos is zeer geliefd bij vissers door de grote karperstand, hoewel een strenge winter wel reducerend werken kan. Ook snoeken, snoekbaars en stekelbaarsen houden zich goed. Zelfs de Amerikaanse rivierkreeft vertoeft graag in het water van het Bos.

Op deze pagina - Vissoorten in het Amsterdamse Bos


Het bos is zeer geliefd bij vissers door de grote karperstand, hoewel een strenge winter wel reducerend werken kan. Ook snoeken, snoekbaars en stekelbaarsen houden zich goed. Zelfs de Amerikaanse rivierkreeft komt voor in het bos.

Natuurlijk heeft ijs op de sloten met daar bovenop een laagje sneeuw grote invloed op het leven in het water. Afgelopen winter zijn er op drie plaatsen in het water pompen geplaatst om het ijs open te houden en te zorgen voor voldoende inlaat van zuurstof.

Foto van een bevroren vijver in het Amsterdamse Bos

Karpers

Helaas zijn in voorgaande winters vele karpers en andere vissoorten gestorven wegens gebrek aan deze zuurstof maar men ziet nu wel het herstellen van een evenwicht.

Karpers woelen natuurlijk voor hun voedsel de bodem om en zorgen, als ze met vele zijn, dat waterplanten zich nauwelijks ontwikkelen. Nu komen op veel plaatsen waterplanten voor die een zuiverende werking hebben. De vele vissen en overige waterdieren zullen hier zeker van profiteren!