---
Zoeken in Amsterdamse Bos
Pad tot huidige pagina
  • Amsterdamse Bos
  • Amsterdamse Bos tekent meerjarencontract met 'beste festival ter wereld'

Amsterdamse Bos tekent meerjarencontract met 'beste festival ter wereld'

In het kort

De organisatie van het Amsterdamse Bos heeft een meerjarencontract getekend met de organisator van Dekmantel festival. Deze zomer werd dit festival opnieuw uitgeroepen tot 'het beste festival van augustus'.

Op deze pagina - Amsterdamse Bos tekent meerjarencontract met 'beste festival ter wereld'


Amsterdamse Bos tekent meerjarencontract met Dekmantel. Op de foto v.l.n.r.: Chiu Hsiao (Amsterdamse Bos), Matthijs Theben Terville (Dekmantel), Evert Middelbeek (Amsterdamse Bos), Joop Breedvelt (Amsterdamse Bos)

De organisatie van het Amsterdamse Bos heeft vandaag een meerjarencontract getekend met de organisator van Dekmantel festival. Deze zomer werd dit festival voor de 2e keer op rij uitgeroepen tot het beste festival van augustus.

Bovendien ontving de festivalorganisatie begin dit jaar de natuur- en recreatieprijs 'De Knoop'. Vandaag ondertekenden de organisaties van Dekmantel festival en het Amsterdamse Bos een contract voor 5 jaar. Beide organisaties spreken hiermee het vertrouwen uit in de prettige en duurzame samenwerking, die de afgelopen jaren is gegroeid.

Dekmantel festival

Een aanwinst

Dekmantel festival vond dit jaar alweer voor de 3e keer plaats in het Amsterdamse Bos. Het festival kiest bewust voor deze groene, natuurlijke locatie, die een belangrijk onderdeel vormt van de uitstraling van het festival. Het Bos kiest bewust voor dit festival in haar evenementenprogrammering.

Aankleding

De aankleding van Dekmantel festival is aangepast aan de locatie: er worden zoveel mogelijk natuurlijke materialen gebruikt. Zij zetten een eigen meubelmaker in en het Bos ondersteunt dit met deskundigheid en materialen.

Internationaal

Het festival trekt bezoekers uit de hele wereld. Driekwart van de bezoekers komt uit het buitenland en maakt op deze manier kennis met een ander aspect van Amsterdam: het ontworpen Stadsbos van Amsterdam.

Verbindend

Het festival verbindt door de locatiekeuze verschillende belangen met elkaar:

  • De voornamelijk buitenlandse bezoekers maakten gebruik van de camping van het Amsterdamse Bos. Deze camping was met 3000 festivalgangers volgeboekt.
  • De artiesten en begeleiding zijn ondergebracht in het wellnessresort annex hotel van het Amsterdamse Bos, Spa Zuiver. Daarmee was ook het hotel volledig volgeboekt.
  • De crewcatering is tijdens het festival en de op- en afbouw verzorgd door de keuken van het Amsterdamse Bostheater.

Kortom, Dekmantel Festival ‘knoopt’ diverse functies en faciliteiten van het Bos aan elkaar en levert zo een belangrijke bijdrage aan de uitstraling en exploitatie van het Amsterdamse Bos als geheel.

Dekmantel festival

Beste festival ter wereld

Dekmantel festival is dit jaar volgens online muziektijdschrift Resident Advisor voor de 2e keer op rij uitgeroepen tot het beste festival van de zomermaand augustus. In de top 10 van festivals die je in augustus zou moeten bezoeken, tipte Resident Advisor Dekmantel Festival op nummer 1.

'Whatever Dekmantel put their minds to, it seems to be quite brilliant.' Lees hier het artikel op de website van Resident Advisor (Engels).

Dekmantel wint natuur- en recreatieprijs ‘De Knoop’

In het begin van dit jaar kreeg de festivalorganisatie nog een belangrijke prijs op het gebied van natuur en recreatie: 'De Knoop'. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend aan een organisatie die zich sterk maakt voor natuur, landschap en recreatie in Noord-Holland.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over Dekmantel Festival op www.dekmantelfestival.com. Het festival is inmiddels al helemaal uitverkocht.