---
Zoeken in Amsterdamse Bos
Pad tot huidige pagina

Kinderzwerfboeken in Boswinkel Amsterdamse Bos

In het kort

In De Boswinkel is sinds kort ook een kinderzwerfboekenkast te vinden. Daarin vind je 'zwervende' boeken voor en van kinderen.

Op deze pagina - Kinderzwerfboeken in Boswinkel Amsterdamse Bos


In De Boswinkel is sinds kort ook een kinderzwerfboekenkast te vinden. Daarin vind je 'zwervende' boeken voor en van kinderen.

De Boswinkel

Kinderzwerfboeken zijn niet van één kind, maar van alle kinderen. Je geeft de boeken door, laat ze achter op school, in een ziekenhuis of wachtkamer. Of je vindt ze in een winkel, trein, bus, Kinderzwerfboek-station. De afgelopen jaren zijn al meer dan één miljoen zwerfboeken op een spannende tocht gestuurd. Zo kunnen steeds meer kinderen genieten van een goed boek!

Lezen is belangrijk voor kinderen

Lezen is belangrijk voor de taalontwikkeling van (jonge) kinderen. Uit onderzoek blijkt dat 15 minuten (voor-)lezen per dag aanzienlijk bijdraagt aan de taalontwikkeling van een kind. Bij 15 minuten lezen per dag leert een kind ruim een miljoen woorden per jaar.

Het maakt niet uit of ouders hebben doorgeleerd, welk beroep ze uitoefenen of hoe hoog hun inkomen is. Als er thuis boeken zijn, gaan kinderen gemiddeld drie jaar langer naar school dan leeftijdsgenoten uit gezinnen zonder boeken. Boeken stimuleren tot doorleren, ongeacht sociaal milieu of cultuur. Ook stimuleert lezen de ontwikkeling van de fantasie.

De Boswinkel

In De Boswinkel staat nu ook een kinderzwerfboekenkast, waar kinderen boeken in kunnen vinden en achterlaten. Je herkent de boeken aan de zwerfsticker op de kaft.

Je kunt ook zelf kinderboeken bijdragen. Heb jij een boek dat jij niet meer leest? Lever het dan in bij de balie van De Boswinkel. Dan krijgt jouw boek ook een sticker en een code en kan het weer gelezen worden door andere kinderen.

De Boswinkel is dinsdag tot en met zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie

Voor meer informatie over kinderzwerfboeken, kijk op de website van Kinderzwerfboek.