---
Zoeken in Amsterdamse Bos
Pad tot huidige pagina

Samenwerkingspartner Amsterdamse Bos actief op Lesbos

In het kort

Lola Brand, een van de vaste samenwerkingspartners van de Amsterdamse Bosorganisatie, zet haar organisatievermogen belangeloos in om de opvang van vluchtelingen op Lesbos te ondersteunen. Als Bosorganisatie zijn wij daar plaatsvervangend trots op.

Op deze pagina - Samenwerkingspartner Amsterdamse Bos actief op Lesbos


Lola Brand, een van de vaste samenwerkingspartners van de Amsterdamse Bosorganisatie, zet haar organisatievermogen belangeloos in om de opvang van vluchtelingen op Lesbos te ondersteunen. Als Bosorganisatie zijn wij daar plaatsvervangend trots op.

Een kind kijkt van achter een hek in de lens. Foto: Starfish Foundation

Lola Brand, een van de vaste samenwerkingspartners van de Amsterdamse Bosorganisatie, verzorgt jaarlijks twee festivals in het Bos: Diynamic en 909. Samen met Lola Brand proberen we steeds meer invulling te geven aan maatschappelijke thema's die voor het Bos en deze festivalorganisatie belangrijk zijn, zoals duurzaamheid en werkgelegenheid.

Belangeloze inzet

Vandaag hoorden wij dat Lola Brand haar maatschappelijke verantwoordelijkheid zeer serieus neemt en haar organisatievermogen vol en belangeloos inzet om de opvang van vluchtelingen op Lesbos te ondersteunen:

'Het gaat om het verder en beter opzetten van het opvangkamp OXY op het terrein van Discotheek OXY in Lesbos. Dit is een eerste kamp waar de vluchtelingen met bootjes aankomen, nat en 'verzopen' (ze steken de bootjes lek voor de kust zodat ze niet terug kunnen…).

Ze krijgen hier water, eten en droge kleren. Rusten uit en gaan dan door naar de grotere kampen waar ze worden inschreven enzovoorts. Dit is de eerste opvang als ze aan land komen. Er is al hulp in de vorm van mensen en vrijwilligers maar meer dan dat komt er niet op dit moment.'

Vluchtelingen opvang op het strand van Lesbos. Foto: Starfish Foundation

'Er komt wel een grote extra tent aan gelukkig. Helaas is er geen verwarming en bijna geen stroom of verlichting (nu wel een beetje maar niet genoeg voor de verwarmingen). Er zitten dagelijks zo’n 2000 ouders met kinderen in dit kamp.

Lola Brand heeft nu aggregaten, verwarmingen en verlichting geregeld. Ook zijn er hekken, polsbandjes, een omroepinstallatie en andere organisatorische materialen bij elkaar verzameld. Daarnaast een hele berg kleding, extra tenten en slaapzakken.

Verder zijn er twee trailers gekocht: een foodtrailer en een transport trailer. Deze twee trailers gaan volgende week vol in konvooi die kant op.

De Lola-organisatie is hier nu twee weken continu mee bezig en over twee weken wordt alles ter plekke neer gezet en aangesloten.'

Lachende jongen bij rijen met bekers drinken. Foto: Starfish Foundation

Trots

Als Amsterdamse Bosorganisatie zijn wij plaatsvervangend trots op onze partner.