Zoeken in Amsterdamse Bos
Pad tot huidige pagina

Het Bloesempark staat in bloei

In het kort

Het is weer zo ver: het Bloesempark in het Amsterdamse Bos staat in bloei!

Op deze pagina - Het Bloesempark staat in bloei


Het is weer zo ver: het Bloesempark in het Amsterdamse Bos staat in bloei!

Het Bloesempark staat in bloei (foto: Olav Martens, 3 april 2016)

Als er nauwelijks wind is, kunnen de bomen meerdere weken in bloei staan. Bij veel wind en neerslag is de bloesemperiode sneller voorbij. Wees er dus op tijd bij als je het niet wilt missen! De bloemenpracht levert mooie plaatjes op.

Bloesempark in bloei (foto: Olav Martens, 10 april 2015)

Tsunamimonument

In het Bloesempark bevindt zich het Tsunamimonument. Het Bloesempark is een geliefde plek voor de Japanse gemeenschap in en rond Amsterdam. De bomen waren een gift van de Japanse vrouwenvereniging in Nederland.

Vrouwennamen

In 2000 schonk de Japan Women’s Club (JWC) 400 kersenbomen aan Amstelveen. Iedere boom heeft een naam: 200 bomen hebben een Japanse vrouwennaam, 200 bomen hebben een Nederlandse vrouwennaam.

Sakura, feest van de lente

Met Sakura, ofwel het Kersenbloesemfeest, vieren Japanners de komst van de lente. Het is traditie om met familie en vrienden onder de bloeiende kersenbomen te picknicken. Bloemen - en de natuur in het algemeen - hebben in Japan een symbolische betekenis. De kersenbloesem staat voor een nieuw begin, maar verwijst tegelijkertijd naar de vergankelijkheid van het leven.