Zoeken in Amsterdamse Bos
Pad tot huidige pagina

Bosmobiel helpt minder mobiele oudere het Bos in

In het kort

Met de Bosmobiel kunnen ouderen die minder goed ter been zijn een rit door het Amsterdamse Bos maken. Inmiddels hebben al zo'n 3.800 senioren een Bosmobielrit gemaakt.

Op deze pagina - Bosmobiel helpt minder mobiele oudere het Bos in


Met de Bosmobiel kunnen ouderen die minder goed ter been zijn een rit door het Amsterdamse Bos maken. Zo kunnen zij toch genieten van een heerlijke middag buiten in het groen. De Bosmobiel blijkt te voldoen aan een behoefte, inmiddels hebben al zo'n 3.800 senioren een Bosmobielrit gemaakt.

De Bosmobiel

De Bosmobiel is een initiatief van de Rotary Aalsmeer- Uithoorn. In 2009 hebben zij de aanschaf van twee voertuigen mogelijk gemaakt.

Twaalf vrijwilligers van Stichting Bosmobiel bemannen op dinsdag en woensdag, de 'freeriders dagen', de elektrische wagens. Op deze dagen kunnen individuen een ritje boeken. De andere drie doordeweekse dagen zijn gereserveerd voor deelnemers uit zorginstellingen rond het Amsterdamse Bos.

Cor de Jager en Wim Gietermans zijn twee van de vrijwilligers die Bosmobiel besturen op de freeriders dagen. Wim: 'We hebben nog nooit meegemaakt dat mensen meegingen die het niet leuk vonden. Veel mensen komen vaker terug. Het mooiste vind ik, als iemand meerijdt wiens vader vroeger in het Bos heeft gewerkt.'

Cor: 'Het is dankbaar werk om te doen. Soms vinden deelnemers het zo leuk, dat ze ons een fooi willen toestoppen, maar dat pakken we niet aan. Ik hoop dat als ik ooit zo ben, ze mij ook rondrijden!'

Groot succes

De Bosmobiel voldoet duidelijk aan een behoefte, inmiddels hebben de afgelopen jaren al zo'n 3.800 senioren een rit met de Bosmobiel gemaakt. Daarvan hebben 2.400 minder mobiele ouderen via zorginstellingen meegereden en hebben 1.400 senioren een individuele rit gemaakt. Een groot succes dus!

De route is vaak ongeveer hetzelfde, met een stop bij Pannenkoekenboerderij Meerzicht voor een kop koffie en een stuk appeltaart.

Meerijden?

  • De Bosmobiel rijdt van mei tot en met september. Iedere dinsdag en woensdag kunt u zich opgeven voor de (individuele) freeriders rit, voor € 10,- p.p. inclusief koffie en taart bij Pannenkoekenboerderij Meerzicht. Start is om 13:30 uur bij De Boswinkel, de rit duurt tot ongeveer 16:00 uur. Per rit is plek voor maximaal 10 personen.
  • Maandag, donderdag en vrijdag zijn gereserveerd voor deelnemers uit zorginstellingen rond het Amsterdamse Bos. Deze ritten kunnen worden geboekt via www.bosmobiel.nl.