Zoeken in Amsterdamse Bos
Pad tot huidige pagina

Jonge vlogger Amsterdamse Bos maakt natuurfilm Amsterdam

In het kort

Vol trots presenteert de organisatie van het Amsterdamse Bos de nieuwe natuurfilm van Jasper Schiphof: ‘Natuurlijk! Amsterdam’, over in het wild levende dieren in Amsterdam.

Op deze pagina - Jonge vlogger Amsterdamse Bos maakt natuurfilm Amsterdam


Blauwborst, fragment uit 'Natuurlijk! Amsterdam', door Jasper Schiphof

Vol trots presenteert de organisatie van het Amsterdamse Bos de nieuwe natuurfilm van Jasper Schiphof: ‘Natuurlijk! Amsterdam’, over in het wild levende dieren in Amsterdam.

Jasper Schiphof is 18 jaar en heeft een passie voor het filmen van de natuur. Hij maakt inmiddels alweer 2 jaar korte films vanuit het Amsterdamse Bos. Jasper laat zich daarbij niet hinderen door zijn rolstoel, ook al maakt die het filmen niet altijd even makkelijk. Nu heeft hij een nieuwe lange film gemaakt, ‘Natuurlijk! Amsterdam’, die niet alleen in het Amsterdamse Bos is gefilmd, maar ook in andere Amsterdamse (natuur-)gebieden.

Vos, fragment uit 'Natuurlijk! Amsterdam', door Jasper Schiphof

Jasper heeft al een breed scala aan dieren voor zijn lens weten te krijgen. Waaronder enkele lastig te vinden soorten, zoals de steenmarter, de blauwborst en de ijsvogel. Zijn vlogs leveren vaak enthousiaste reacties op bij de facebookfans van het Amsterdamse Bos. In ‘Natuurlijk! Amsterdam’ zie je ook bijzondere soorten als de inheemse rivierdonderpad en het baardmannetje. Jasper voorziet zijn films van interessant en leerzaam commentaar, soms met een vleugje droge Amsterdamse humor.

'Natuurlijk! Amsterdam'

‘Natuurlijk! Amsterdam’ kun je online bekijken op het Youtube-kanaal van Jasper Schiphof, of hier:

Vlogpagina Jasper Schiphof

Op de website van het Amsterdamse Bos kun je alle vlogs van Jasper bekijken over de natuur van het Bos: www.amsterdamsebos.nl/blogs/jasperschiphof.

Jasper Schiphof