Zoeken in Amsterdamse Bos
Pad tot huidige pagina

Amsterdamse Bos en Finance Run intensiveren partnership

In het kort

Vrijdag 9 september 2016 vindt de Finance Run plaats in het Amsterdamse Bos. De opbrengsten komen ten goede aan de Stichting LEF, die het financieel bewustzijn van jongeren stimuleert met lessen op ROC’s. Mede vanwege die positieve maatschappelijke bijdrage hebben het Amsterdamse Bos en de Finance Run dit jaar hun samenwerking geïntensiveerd.

Op deze pagina - Amsterdamse Bos en Finance Run intensiveren partnership


Vrijdag 9 september 2016 vindt de Finance Run weer plaats in het Amsterdamse Bos, een sportief netwerkevenement voor de financiële branche. De opbrengsten komen ten goede aan de Stichting LEF, die het financieel bewustzijn van jongeren stimuleert met lessen op ROC’s. Mede vanwege die positieve maatschappelijke bijdrage hebben het Amsterdamse Bos en de Finance Run dit jaar hun samenwerking geïntensiveerd.

Hardlopers tijdens de Finance Run langs Bosbaan

Financiële lessen op ROC’s

De Stichting LEF (‘Leven En Financiën’) wil jongeren financieel bewuster maken. Oftewel jongeren helpen om meer te weten te komen over geld en hoe ze er slim mee om kunnen gaan. LEF doet dat door lessen te geven op ROC’s.

Die lessen worden gegeven door mensen die in de financiële dienstverlening werken, bijvoorbeeld bij een bank, een verzekeringsmaatschappij of als zelfstandig financieel adviseur. Omdat ze het belangrijk vinden dat jongeren kennis hebben over geldzaken, staan ze vrijwillig voor de klas. Kijk voor meer informatie op de website van Stichting LEF.

Fantastisch

Evert Middelbeek, hoofd Amsterdamse Bos: ‘Ik vind het best bijzonder. De opbrengst gaat naar budgetlessen op ROC's, die jongeren financieel bewust(-er) maken. Budgetvoorlichting en schuldpreventie zijn nog steeds hot topics binnen de gemeente Amsterdam. Het is fantastisch dat wij daar ook als Bos samen met de organisatie van de Finance Run een bijdrage aan kunnen leveren!’.

Goede doelen en evenementen in het Bos

Het Amsterdamse Bos biedt ruimte aan tal van evenementen en activiteiten. Ook aan evenementen waarbij de koppeling wordt gelegd met een goed doel. Dit levert op jaarbasis in totaal wel meer dan een ton op aan financiële steun aan diverse goede doelen organisaties.

De Finance Run

De Finance Run is een hardloopwedstrijd voor iedereen die werkzaam is in de financiële dienstverlening. Van banken, verzekeraars, vermogensbeheerders en adviseurs tot aanpalende branches als accountancy, Consultancy, IT- en overige leveranciers. Deelnemers kunnen zich met hun bedrijfsteam of individueel inschrijven voor de 5 of 10 kilometer. Kijk voor meer informatie op de website van Finance Run.