Zoeken in Amsterdamse Bos
Pad tot huidige pagina

Openbare barbecues in het Amsterdamse Bos

In het kort

Het barbecueseizoen is weer aangebroken. Bezoekers die willen picknicken kunnen bijna overal in het Amsterdamse Bos barbecueën, nu ook op de 6 vaste barbecues die in het Bos geplaatst zijn.

Op deze pagina - Openbare barbecues in het Amsterdamse Bos


Openbare barbecue op de Kleine Speelweide in het Amsterdamse Bos

De bomen staan in bloei en de zon schijnt volop en daarmee is ook het barbecueseizoen weer aangebroken. Bezoekers die willen picknicken kunnen bijna overal in het Amsterdamse Bos barbecueën, nu ook op de 6 vaste barbecues die in het Bos geplaatst zijn.

Picknicken en barbecueën in de zomer is populair. In het Amsterdamse Bos mag je barbecueën, als er geen schade wordt toegebracht aan de natuur. Zorg er dan wel voor dat de barbecue 5 meter van de bosrand af staat en minstens 50 centimeter boven de grond om het gras niet te verschroeien. In een aantal kwetsbare gebieden (zoals Vogeleiland) mag niet gebarbecued worden. Dit staat ter plekke aangegeven.

Openbare barbecues

Omdat er steeds meer animo is om te barbecueën, ook in het Amsterdamse Bos, zijn er 6 openbare barbecues geplaatst van cortenstaal en gepolijst beton (zie onderstaande plattegrond). Deze staan op de Kleine en Grote Speelweide en op de Dagrecreatie. Ze kunnen door iedereen worden gebruikt. Bezoekers hoeven zelf alleen nog een rooster (minimaal 45 x 45 cm, maximaal 50 x 50 cm) en houtskool mee te nemen. Wegwerpbarbecues passen eveneens in de nieuwe barbecues.

Locaties vaste barbecues Amsterdamse Bos (rode icoontje van barbecue)

Je kunt deze kaart ook downloaden als PDF (PDF, 1 MB) (en inzoomen).