Zoeken in Amsterdamse Bos
Pad tot huidige pagina

Participatiekunst in het Amsterdamse Bos

Op zondag 17 en 31 juli kunnen bezoekers van het Amsterdamse Bos tussen 11.00 uur tot 18.00 uur zelf een bijdrage leveren aan een kunstwerk van Serge Verheugen. Zij kunnen een wens of een droom verwerken in een vlinder of een tak, die aan een van de kunstwerken wordt toegevoegd.

Vlinders op kunstwerk 'Birth of Change' (Serge Verheugen)

Droomvlinder

Aan het grote beeld van kunstenaar Serge Verheugen (vlakbij de Boswinkel), dat hond Rex en zijn baas Andy voorstelt, kunnen bezoekers hun dromen toevoegen. Beschilder en beschrijf een vlinder in vrolijke kleuren. Vermeld de naam van een geliefde, een held, ouders of favoriet huisdier. Dit kan bijvoorbeeld ook een verloren dierbare of gestorven huisdier zijn.

Ook leerlingen van basisschoolklassen uit de omgeving van het Bos hebben vlinders bewerkt, die worden toegevoegd aan het kunstwerk.

'Ambitie'

Takkenwens

Of schrijf een ambitie of droom op een tak, die op een ander houten beeld van Serge Verheugen wordt bevestigd: 'Ambitie'. Ambitie staat bij de deur van De Boswinkel. Ambitie laat een hond met een veel te grote tak zien. Hierin zie je de uitdaging van de hond uitgebeeld: het meeslepen van een te grote tak. Die tak bevat allerlei vertakkingen met op elke tak een geschreven of beschilderde ambitie of droom. Door het bevestigen aan de grote tak, groeit dit kunstwerk uit tot een zeer 'ambitieuze' tak.

Deelname is gratis en je hoeft je niet op te geven. Iedereen is van harte welkom!

Meer informatie

Voor informatie: De Boswinkel, 020-5456100, of boswinkel@amsterdam.nl.