---
Zoeken in Amsterdamse Bos
Pad tot huidige pagina

Werkzaamheden Schipholdraaibrug

In het kort

Sinds 17 februari 2014 is het verkeer op de Burg. A. Colijnweg gestremd in verband met een defect aan de Schipholdraaibrug in Amstelveen. De provincie Noord-Holland heeft de werkzaamheden weer opgepakt.

Op deze pagina - Werkzaamheden Schipholdraaibrug


Sinds 17 februari 2014 is de Schipholdraaibrug in Amstelveen gestremd voor autoverkeer, door een verzakking van de landhoofden (de plek waar het wegdek op de brug aansluit). De brug is nu alleen beschikbaar voor fietsers, voetgangers en vaarverkeer. De provincie Noord-Holland heeft de werkzaamheden weer opgepakt.

Schipholdraaibrug

De Schipholdraaibrug is gestremd voor gemotoriseerd verkeer. Door werkzaamheden in de grond in de directe omgeving van de brug, is de brug verzakt. De provincie Noord-Holland heeft technisch onderzoek gedaan waaruit blijkt dat het westelijk landhoofd (de plek waar het wegdek op de brug aansluit) vervangen moet worden. De werkzaamheden zijn naar verwachting in augustus 2016 afgerond.

De brug is tot de afronding van de werkzaamheden alleen beschikbaar voor fietsers en voetgangers. Ook schepen (staande mastroute) kunnen passeren. In de tussentijd zorgt de provincie dat de brug stabiel blijft.

Omleiding autoverkeer

Het autoverkeer kan gebruik maken van de provinciale weg N232 om de A9 bereiken. Bromfietsers worden omgeleid via het Amsterdamse Bos.

Omleiding bromfietsverkeer

Indien nodig wordt bromfietsverkeer tijdelijk omgeleid via de Bosrandbrug. Zie onderstaande plattegrond.

Schipholdraaibrug omleiding (brom-)fietsers

Meer informatie

Voor vragen over de Schipholdraaibrug kun je bellen met het Servicepunt Wegen en Vaarwegen van de Provincie Noord-Holland: 0800 - 0200 600 (gratis). Kijk voor meer informatie op de website van de Provincie Noord-Holland.