---
Zoeken in Amsterdamse Bos
Pad tot huidige pagina

Boswachters betrappen dieven sneeuwklokjes op heterdaad

In het kort

Boswachters van het Amsterdamse Bos hebben 2 mannen op heterdaad betrapt bij het stelen van sneeuwklokjes uit het Bos.

Op deze pagina - Boswachters betrappen dieven sneeuwklokjes op heterdaad


Opkomende sneeuwklokjes in het Amsterdamse Bos

Dinsdagavond 5 januari 2016 hebben de boswachters van het Amsterdamse Bos 2 mannen op heterdaad betrapt bij het stelen van een groot aantal sneeuwklokjes uit het Bos. De 2 mannen zijn voor diefstal aangehouden en er is proces-verbaal opgemaakt.

Heterdaad

De Boswachterij heeft geconstateerd dat de afgelopen jaren op grote schaal sneeuwklokjes uit het Bos zijn meegenomen. De boswachters hebben daarom de afgelopen dagen in de avond- en nachturen gepost bij de sneeuwklokjes.

Al op de tweede dag was het raak en zijn 2 mannen op heterdaad betrapt bij het stelen van sneeuwklokjes. Zij zijn aangehouden voor diefstal, er is proces-verbaal opgemaakt en de mannen zullen zich voor de rechter moeten verantwoorden.

De uitgegraven sneeuwklokjes

Nuttig plantje

Door de zachte winter zijn deze plantjes dit jaar al vroeg te bewonderen in het Bos. Het sneeuwklokje is een 'stinzenplant' (verwilderde sierplant) en hoort bij de natuurlijke begroeiing van het Amsterdamse Bos. Honingbijen en hommels halen bij gunstig weer al vanaf februari uit de sneeuwklokjes een licht oranjekleurig stuifmeel en zelfs een kleine hoeveelheid nectar.

De gestolen sneeuwklokjes worden weer opnieuw geplant in het Bos, zodat de vele bezoekers kunnen blijven genieten van deze mooie bloem in zijn natuurlijke omgeving.