Zoeken in Amsterdamse Bos
Pad tot huidige pagina

Start hoogseizoen en verbod locaties voor honden

Hond kijkt op naar baas

Het hoogseizoen (1 mei tot 1 november) staat weer voor de deur in het Amsterdamse Bos. Dit betekent dat een aantal locaties in het Bos niet toegankelijk is voor honden.

Zoals jaarlijks gebruikelijk is, geldt dit voor de Zonneweide en het Groot en Klein Kinderbad met de directe omgeving. Daar komen echter vanaf 2016 drie nieuwe gebieden bij, namelijk de Grote en Kleine Speelweide en het Bloesempark. Bovendien is het Bloesempark een maand langer niet toegankelijk (vanaf 1 april), vanwege de grote aantrekkingskracht van de bloeiperiode op veel bezoekers.

Wij begrijpen dat dit een teleurstelling kan zijn, maar de organisatie van het Amsterdamse Bos wil tijdens deze periode graag schone en veilige plekken bieden, waar mensen ongestoord kunnen picknicken, zwemmen, spelen en zonnen. Wij vragen daarom uw begrip voor het toenemend aantal mensen dat van bovengenoemde locaties wil genieten.

In het laagseizoen kunnen hondenbezitters wel gebruikmaken van deze locaties. Dit is van 1 november tot 1 mei en voor het Bloesempark van 1 november tot 1 april.