Zoeken in Amsterdamse Bos
Pad tot huidige pagina

Opnieuw waarschuwing zwemwaterkwaliteit Grote Vijver

In het kort

Bij kwaliteitscontrole van het zwemwater in de Grote Vijver is opnieuw een normoverschrijding geconstateerd. We raden aan de komende dagen hier niet te zwemmen.

Op deze pagina - Opnieuw waarschuwing zwemwaterkwaliteit Grote Vijver


Pootje badende kinderen bij de Grote Vijver in het Amsterdamse Bos

Bij kwaliteitscontrole van het zwemwater in de Grote Vijver is op 28 juli een normoverschrijding geconstateerd. Op 3 augustus is de zwemwaarschuwing opgeschaald naar een negatief zwemadvies, op basis van verdere metingen.

De kwaliteit van het zwemwater in de Grote Vijver, waar een gedeelte is afgezet als officiële zwemlocatie, wordt regelmatig door de Provincie Noord-Holland onderzocht op verontreiniging.

Op vrijdag 28 juli 2017 is door de controleurs een normoverschrijding van de waterkwaliteit geconstateerd. Zwemwater.nl geeft bij deze locatie vanaf 28 juli de melding: 'Waarschuwing voor een verminderde waterkwaliteit. Kans op maag- en darmklachten.'

Het water wordt nader onderzocht. Tot de uitslag bekend is, adviseren we hier de komende dagen niet te zwemmen.

Tweede keer

Begin juni werd ook al een normoverschrijding van de waterkwaliteit in de Grote Vijver geconstateerd. Tien dagen later konden we melden dat de kwaliteit weer in orde was.

Uitstekende kwaliteit

Overigens wordt de waterkwaliteit van de Grote Vijver de laatste vier jaar gemiddeld beoordeeld als 'uitstekend'. De actuele situatie kan echter afwijken.

Meer informatie

Kijk voor actuele informatie op www.zwemwater.nl.