Zoeken in Amsterdamse Bos
Pad tot huidige pagina

Update werkzaamheden herinrichting Nieuwe Kalfjeslaan

In het kort

In 2017 wordt de Nieuwe Kalfjeslaan in het Amsterdamse Bos heringericht. De wegverharding was toe aan vernieuwing en de verkeersveiligheid wordt met name voor fietsers verbeterd. In oktober gaat de 2e fase van de herinrichting van start.

Op deze pagina - Update werkzaamheden herinrichting Nieuwe Kalfjeslaan


De Nieuwe Kalfjeslaan in het Amsterdamse Bos wordt heringericht

In 2017 wordt de Nieuwe Kalfjeslaan in het Amsterdamse Bos heringericht. De wegverharding was toe aan vernieuwing en de verkeersveiligheid wordt met name voor fietsers verbeterd. In oktober gaat de 2e fase van de herinrichting van start.

Update 12 september 2017 (fase 2):

In de 1e week van oktober start de 2e fase van de herinrichting. Gedurende deze fase wordt het gebied rondom het Wagenerstadion heringericht. Aan de oost- en zuidkant van het stadion worden nieuwe parkeerplaatsen gerealiseerd. Aan de noordkant wordt het parkeerterrein heringericht. Het fietspad ten oosten van het stadion wordt een vrij liggend fietspad.

Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind 2017 afgerond. Gedurende de werkzaamheden blijven woningen, verenigingen en andere ondernemingen zoveel mogelijk bereikbaar. Ter plekke worden omleidingsroutes aangegeven met borden. Waar nodig worden op kruispunten verkeersregelaars ingezet.

Parkeren

Tijdens de werkzaamheden is er beperkte parkeercapaciteit rondom de verenigingen en het Wagenerstadion. Op de vrije sportvelden aan de noordkant van het Sportpark is daarom een tijdelijke parkeervoorziening voor circa 200 auto’s ingericht.

De werkzaamheden

De werkzaamheden van de herinrichting houden grofweg het volgende in:

  • het versmallen van de rijweg
  • het aanleggen van verkeersdrempels
  • het herinrichten van parkeerplaatsen en kruisingen
  • het vernieuwen van het asfalt op een deel van de Nieuwe Kalfjeslaan

In de nieuwe situatie is parkeren langs de Nieuwe Kalfjeslaan niet meer mogelijk. Auto’s kunnen straks terecht op de parkeerplaatsen rondom het Wagenerstadion, bij Hurley en op het parkeerterrein Emmakade.

Let wel: de weg is een 30 km-zone, waar een parkeerverbodszone geldt. Er mag dus alleen geparkeerd worden op de parkeerplaatsen.

(PDF, 1,3 MB)Impressie herinrichting Nieuwe Kalfjeslaan (PDF, 1,3 MB)

Twee fases

In verband met het Europees Kampioenschap hockey in augustus 2017 en rekening houdend met de sportcompetities worden de werkzaamheden uitgevoerd in twee fases.

Fase 1 start in de eerste week van januari en loopt tot en met 13 april 2017. Tijdens deze eerste fase wordt de Nieuwe Kalfjeslaan vanaf het kruispunt Wagenerstadion tot aan het parkeerterrein Emmakade heringericht.

Fase 2 gaat in oktober 2017 van start en is eind 2017 gereed. Gedurende deze fase wordt het gebied rondom het Wagenerstadion heringericht. In onderstaande plattegrond vind je een overzicht van de nieuwe situatie en hierboven zie je een impressie van het eindresultaat in het gebied rondom Hurley.

(PDF, 6,2 MB)Plattegrond nieuwe situatie Nieuwe Kalfjeslaan (PDF, 6,2 MB)

Uiteraard proberen we de hinder voor de sporters en recreanten van het Amsterdamse Bos, bedrijven en omwonenden zo veel mogelijk te beperken. Onze excuses voor de eventuele overlast.