Pad tot huidige pagina

Zwemmen en kinderbaden in het Amsterdamse Bos

Op verschillende plekken kun je zwemmen in het Amsterdamse Bos. Voor de allerkleinsten zijn er in het Amsterdamse Bos twee kinderbaden. Er is ook een officiële zwemlocatie in het Bos: de Grote Vijver heeft een apart zwemgedeelte.

Zwemwater

Update 24-08-22: In de officiële zwemlocatie in de Grote Vijver is blauwalg geconstateerd. We raden af er te zwemmen. Zie Negatief zwemadvies Grote Vijver.

Het water van het Amsterdamse Bos is van uitstekende kwaliteit. In de Grote Vijver is een apart zwemgedeelte afgezet. Op de website van de Provincie Noord-Holland vind je meer informatie over het zwemwater in Nederland, zoals de officiële zwemplekken en de kwaliteit van het zwemwater. Zie zwemwater.nl voor de actuele situatie.

Foto van kinderen die van een brug in het water springen

Kinderbaden

Voor peuters en kleuters zijn twee speelbaden in het Amsterdamse Bos aanwezig. Zo kunnen zij, onder toezicht van een volwassene, veilig in het water spelen. Bij beide baden staat een kiosk voor versnaperingen en zijn er picknickbanken en openbare toiletvoorzieningen (incl. babycare en mindervalidentoilet). Ook zijn er speeltoestellen.

Foto van zwemmende kinderen in het Groot Kinderbad

Vanaf 20 graden

Beide kinderbaden zijn vanaf mei tot en met september van 10:00 tot 19:00 uur gevuld met water bij een buitentemperatuur van boven de 20 graden en bij droog weer. In september is het Groot Kinderbad bij een buitentemperatuur van boven de 20 graden en bij droog weer, alleen in de weekeinden open. Bij grensgevallen wordt per dag overwogen of beide baden (of alleen het Klein Kinderbad) worden gevuld met water. Het water wordt regelmatig ververst en gecontroleerd. Bij twijfel kun je contact opnemen met De Boswinkel: 020 251 7840 (woensdag tot en met zondag van 10-17u).

Foto van badende kinderen