Verbergen

Coronavirus: het laatste nieuws voor het Amsterdamse Bos vindt u op amsterdamsebos.nl/coronavirus.

Boswachtersweblog Amsterdamse Bos - Reacties

Boswachtersweblog Amsterdamse Bos - Reacties

Boswachter voor de klas
12 december 2017 om 09:04

In de Boswinkel werkt momenteel stagiair Marko die een mooi project aan het ontwikkelen is; Boswachter voor de klas. Dit wordt ontwikkeld om het Bos en dus de natuur bekender bij scholen en bij de kinderen te maken.


Afgelopen donderdag hadden we de pilot op de St. Jozefschool te Amstelveen. Marko heeft in overleg met de school een mooie presentatie voor groep 5 en 6 gemaakt over de kringloop in de natuur, met als extra uitgelicht onderwerp de uilen die leven in Amsterdamse Bos.

Dood en leven

Aldus op pad, gewapend met opgezette dieren, tekeningen en allerlei spullen naar de school met Marko en Miriam, de begeleider van Marko.

Ik begon met een algemeen onderwerp van wat een boswachter nou eigenlijk doet. Verbazend hoe goed kinderen dat eigenlijk weten! Daarna wat gerichter op de presentatie ingegaan en verteld hoe de uilen leven, waar ze leven, welke soorten we hier hebben en wat ze eten. Daarmee natuurlijk de kringloop van prooi en prooidier behandeld.

Uitpluizen

Daarna kregen de kinderen pincetten, vergrootglazen, handschoenen en... enkele braakballen! Deze gingen de kinderen onder begeleiding van ons drieën uitpluizen.

We kijken alle drie terug op een geslaagde pilot. In januari gaan we nog naar een andere school en hopelijk gaat dit fenomeen doorwerken bij de andere scholen. Ook de kinderen vonden het erg geslaagd. Bij de nabespreking kregen we van één van de kinderen zelfs  de vraag of we niet elke donderdagmiddag konden komen.

thumb_boswachterindeklas07