Verbergen

Coronavirus: het laatste nieuws voor het Amsterdamse Bos vindt u op amsterdamsebos.nl/coronavirus.

Boswachtersweblog Amsterdamse Bos - Reacties

Boswachtersweblog Amsterdamse Bos - Reacties

Dumping
26 maart 2018 om 09:28

Nou, u heeft het vast al op AT5 en RTV Amstelveen gezien. Gisterenmorgen vroeg heb ik een vijftal vaten aangetroffen op de parkeerplaats bij het Groot Kinderbad. Bij het uitstappen rook ik direct een sterke chemische lucht waardoor de alarmbellen zijn gaan rinkelen.

Naar aanleiding van een melding op ons mobiele nummer ben ik daar gaan kijken en in de bosrand lagen inderdaad de vaten. Vanwege de chemische lucht die ik rook toen ik uitstapte heb ik direct een groot deel van de parkeerplaats afgezet en contact opgenomen met de meldkamer van de politie.

Brandweer

Helaas vinden we de laatste tijd opvallend veel drugsafval op deze parkeerplaats. Zoals zakken met aarde die dan vermengd is met resten van wietplanten. Een filter en wat slangen voor de bewatering, maar dit hebben we nog niet eerder meegemaakt.

Vanwege de chemische lucht is naast de politie ook de brandweer ook gekomen voor het doen van metingen. Nou wisten we al wel dat het chemisch was maar gelukkig bleek uit de metingen geen explosiegevaar.

De vaten waren aan de bovenkant afgeplakt met plastic folie en helaas zijn twee van de vaten gaan lekken. De inhoud, een dikke zwarte drab, is ook de bosgrond opgelopen.

In beslag genomen

De politie heeft besloten de vaten nader te willen onderzoeken. De politie heeft daarom een speciaal bedrijf laten komen die voor hen dit soort zaken veilig kan stellen en nader onderzoek kan doen. Ik maakte me wel wat zorgen over de grond die voor een stuk bedekt is met de drab. Maar het specialistische bedrijf heeft ook de grond afgestoken en meegenomen voor bemonstering.

Wat mij betreft mogen ze die gasten van hun bed lichten. Asociaal gedoe!

vaten