Weblog boswachter Pieter Rust - Reacties

Weblog boswachter Pieter Rust - Reacties

Nieuwigheden
11 juni 2016 om 12:03

Nou, het zal niet heel veel mensen zijn ontgaan; de nieuwe borden bij de ingangen en daarmee de verduidelijking van de regelgeving.

En op zich vielen de reacties van bezoekers mee. Uiteraard viel het niet bij eenieder in goede en vruchtbare aarde. Er zijn wat klachten binnengekomen maar als je het aantal daarvan afzet tegen al de bezoekers die naar het Bos komen denk ik dat we er goed aan hebben gedaan.

Flauw

Maar dan is er nog de kleine en grote speelweide. De gemeente Amstelveen schrijft in hun regelgeving voor dat velden als deze het gehele jaar verboden voor honden zijn. Met juiste argumentatie als beperken van overlast, hygiëne op zowel het grasveld als rondom het zwemwater en veiligheid. We hebben wat infoborden geplaatst met uitleg hierover, maar helaas werden die al snel, en we hebben een vermoeden door wie, verwijderd danwel vernield.

Wees gerust

De organisatie van het Amsterdamse Bos vindt een afsluiting voor honden gedurende het hele jaar wat te gortig en beperkt dit, als tegemoetkoming naar de bezoekers, tot en met het zomerseizoen. De officiële verbodsborden voor de weides duurden wat bestellen betreft wat langer dan we hadden gehoopt, maar ze zijn binnen. Op zeer korte termijn worden ze geplaatst, voorzien van beveiligde bouten en verzonken, het is helaas nodig, in snelbeton.

Gesnapt?

Een beetje boswachter is in het bezit van wildcamera's, ook wel cameravallen genoemd. Misschien hangen we er wel een paar op. Eens kijken wie nou de borden vernield...

Foto
17 juni 2016 om 16:33

"De organisatie van het Amsterdamse Bos vindt een afsluiting voor honden gedurende het hele jaar wat te gortig en beperkt dit, als tegemoetkoming naar de bezoekers, tot en met het zomerseizoen."
Weetje wat flauw is deze irrationele zin plaatsen. Ik had het graag meegemaakt dat men dat probeerde. Ik denk dat je dan wel had kunnen spreken van een vorm van onbehoorlijk bestuur.
Ik wil de krantenkoppen wel zien dan. Je schrijft dat de gemeente Amstelveen dit in hun regelgeving schrijft maar is het niet zo dat het bestuur van het Amsterdamse bos hier ook over mee denkt? en de gemeente Amsterdam ook? De klachten die binnen gekomen zijn, zijn die ergens in te zien of is dat niet mogelijk? Kortom ik vind er nogal wat haken en ogen aanzitten aan deze vorm van bestuur. Maar ja, dat is mijn mening.

17 juni 2016 om 13:19

Wat is het toch waardeloos dat sommige mensen denken dat ze met vandalisme hun "gelijk" kunnen krijgen.
Hoeveel moeite is het nu helemaal om even om te lopen langs de Grote en Kleine Speelweide?
Mijn hond is bovendien erg geïnteresseerd in wat mensen aan het eten zijn :-), die confrontatie wil ik toch zelf niet aan!
Er zijn nog genoeg velden waar onze viervoeters lekker uit hun dak kunnen gaan.
Bijkomend voordeel van de hond-vrije zones is dat ik mensen daar naar toe kan verwijzen!