Weblog boswachter Pieter Rust - Bijdragen maart 2017

Weblog boswachter Pieter Rust - Bijdragen maart 2017

Dit weblog wordt geschreven door boswachter Pieter Rust. Hij vertelt tweewekelijks wat hij meemaakt in het Amsterdamse Bos.

Excursie met boswachter Pieter Rust

Je kunt op zijn ervaringen reageren via de knop, 'reageer' onder ieder bericht. Reacties worden een paar keer per week verwerkt. Dit betekent dat het even kan duren voor jouw reactie zichtbaar is.

Kijk hier voor meer informatie over de Boswachterij in het Amsterdamse Bos.

Hemels
31 maart 2017 om 10:45
Pieter Rust
thumb_heaven

Gisteravond hoorde ik tijdens een lezing een paar leuke dingen. Het betrof onder andere een gedicht over de hemel. Niet zo zeer de hemel boven ons, maar dat we allemaal een stukje hemel in ons hebben, iets universeels (uit de ruimte dus). Sterrenstof en zo.

En dat de hemel overal is. In ons als mens, maar ook in de natuur. In de vogels, de zoogdieren, insecten. In de trand van alles is één, één is alles. Het gedicht sprak ook over de mol. Als het bovenstaande inderdaad zo is kan de mol zich diep onder de grond ook hemels voelen. Maar tot zo ver de filosofie...

Melding

Vanmorgen vroeg in alle realiteit op weg naar een melding; een bezoekster belde de boswachterij om te vertellen dat aan de overzijde van het kunstwerk Blauwe Zee een auto op het gras stond en er een vuur gestookt werd. Toen ik daar aankwam zag ik inderdaad een auto staan met Engels kenteken en enkele mensen zittend rondom een kampvuur.

Do we get a ticket for it?

Uiteraard sprak ik de mensen aan en vertelde hen dat ze op een paar punten toch wel aardig in overtreding waren. De reactie van de Engelsman: Oh shit, we didn't know. Good heavens.
Toch weer die hemel.