Verbergen

Coronavirus: het laatste nieuws voor het Amsterdamse Bos vindt u op amsterdamsebos.nl/coronavirus.

Pad tot huidige pagina

Natuurwerkdag - AFGELAST

Natuurwerkdag - AFGELAST

8 november 2020

Omschrijving

AFGELAST - Dit jubileumjaar van Natuurwerkdag gaan we op natuurwerkdagen 6, 7 en 8 november, van 10.00 tot 14.00 uur, jonge boompjes verwijderen in het Schinkelbos en bij de Oeverlanden van de Kleine Poel. De boompjes worden bewaard voor herplanting.

Locatie

Parkeerplaats Schinkelbos, 1432 CD, Aalsmeer

Meer informatie

Afgelast i.v.m. corona maatregelen.

- Inclusief koffie en een broodje.
- Laarzen mee.
- Voor meer informatie en aanmelden: https://www.natuurwerkdag.nl/locatie/amsterdamsebos.

In het kader van meerbomen.nu, willen we 1 miljoen boompjes gaan herplanten. Op locatie gaan we boompjes en struiken oogsten. De boompjes die we kunnen oogsten zijn meidoorn, roos, els, wilg en sleedoorn. Door het verwijderen van boompjes krijgen andere planten of bloemen de kans om te groeien. De verwijderde boompjes gaan we op een andere locatie herplanten.

Bomen bieden voedsel, leefruimte, bescherming en nestgelegenheid aan insecten, vogels en kleine zoogdieren. Bomen zijn dus een grote bron van biodiversiteit. Ook zorgen bomen voor schone lucht, verkoeling en houden ze water vast. Wist je dat nog maar 3% van alle bomen in ons land oorspronkelijk in Nederland voorkomen? Deze wilde bomen kunnen zich beter aanpassen dan gekweekte bomen en zijn erg belangrijk bij een veranderend klimaat.

Website

natuurwerkdag.nl/locatie/amsterdamsebos