Boswachtersweblog Amsterdamse Bos - Reacties

Boswachtersweblog Amsterdamse Bos - Reacties

Compassie
6 oktober 2014 om 10:35

Op een kalme nazomermiddag deden we een deel van de ronde in de omgeving van de Zonneweide. We reden zacht op het voetpad, en het geluid van onze motor verstomde door het geraas van de A9. We reden daar met een doel, want we zien een flinke toename in zogeheten mannelijke aangelegenheden…

Op één van de bruggen troffen we twee mannen aan in een houding waar je niet om heen kon. Details zal ik voor me houden, laten we het er op houden dat ze het samen in ieder geval niet over het weer hadden. Bij het zien onze auto was de schrik natuurlijk compleet en één persoon ging er vlug op de fiets vandoor. Ondanks ons roepen bleef hij niet staan, reden voor ons deze man te volgen.

Gebroken

Deze ons inmiddels bekende heer N trapte hard de pedalen maar na een aantal slingerpaden hielden we de man staande. Hijgend als een opgejaagd hert stond de man voor me. “Meneer, vertelt u eens. Wat deed u daar, en vooral, waarom slaat u op de vlucht? ”De man antwoordde dat hij van het uitzicht aan het genieten was. “Dat lijkt me geen reden op de vlucht te slaan, dus probeert u het nog eens…” Uiteindelijk kwam natuurlijk het hoge woord er uit; hij snapt dat wat hij deed niet kon, dat het in het openbaar niet mag, wat nu te doen als zijn vrouw er achter kwam, zijn vier kleinkinderen, normaal doe ik zoiets niet, ik zal het nooit meer doen enz. Natuurlijk is het intriest, een man die breekt, met de nodige tranen om het gezegde kracht bij te zetten.

Ja ja..

We hebben zijn gegevens genoteerd en met enige compassie het bij een waarschuwing gelaten.Twee dagen later zagen de man echter alweer fietsen rondom de Zonneweide, spiedend en zoekend om zich heen kijkend…

Aangezien de meldingen van schennis en andere louche zaken voornamelijk daar voorkomen moeten we in de organisatie maar weer eens bepraten of het niet tijd wordt de Zonneweide een andere bestemming i.p.v. naaktrecreatie te geven. Gelukkig gaan hiervoor steeds meer stemmen op.

Zonneweide
5 december 2014 om 12:52

Bij het woord ""gelukkig"" meen ik te bespeuren dat u, als handhaver, er blij mee bent als het stukje weide een andere bestemming zal krijgen zodat er geen overlast meer zal zijn. Ik maak u even bij deze wakker: naaktrecreatie heeft geen link met deze vorm van uitspattingen. Gooit u deze weide dicht voor naaktrecreatie, wat overigens niet eens kan (zie de gerechtelijke uitspraken in het kader van de Delftse Hout), dan zal u niet rustiger krijgen. Die lieden gaan gewoon ergens anders verder met hun contacten.
Wel bederft u dan het plezier van de goed bedoelende recreant, die toevallig graag zonder kleding recreeert. Makkelijk, u scoort lekker met een handhavingsbeleid bij een deel van het publiek dat er toch al op tegen is terwijl u niets oplost. De overlast verplaatst zich. De NFN zal u op andere gedachten brengen, en anders doet de rechter dat wel.

3 december 2014 om 18:46
William

Dus omdat er enkele lieden zich misdragen moet het verdwijnen? Dan kun je beter gewoonweg alles verbieden. Niet eerlijk tegenover de mensen die zich wel correct gedragen. Er moet gewoonweg opgetreden worden door mensen die zich misdragen. Wij als naturisten vinden het ook niet fijn dat onze plekken verpest worden door in het openbaar sexende medemensen die eigenlijk helemaal niet er op uit zijn om naakt van de zon te genieten. Maar zij denken, daar zijn blote mensen daar kan het dan wel, NEEN dat ken dus NIET en dat moet je ze dan ook duidelijk maken

14 november 2014 om 15:26

Graag wil ik reageren op bovenstaand stukje. Ik ben het met u eens dat er vreemde types rondlopen op en om de zonneweide.
Gelukkig heb ik nog geen last van gehad. Toch zou ik het heel jammer vinden als de zonneweide word opgeheven. Ondanks dat ik een vrouw ben kom ik er graag zonnen. Het is het de enige naaktweide in de buurt die ik ken en daar ik niet in het bezit ben van een auto is het de enige die ik per fiets kan bereiken. Wat er aan de overlast gedaan kan worden omdat te verminderen weet ik helaas niet mar toch hoop ik dat de zonneweide blijft

22 oktober 2014 om 13:21

Ik heb de NFN attent gemaakt op deze Weblog. Ik hoop echt dat de verantwoordelijke bestuurders nog eens goed nadenken voordat ze tot een besluit komen. De mensen die met goede bedoelingen naar de Zonneweide komen mogen hier niet het slachtoffer van worden.

18 oktober 2014 om 23:39

Natuurlijk is het niet goed wat die mannen daar doen. Maar om daaruit de conclusie te trekken dat de Zonneweide dan maar gesloten moet worden voor naaktrecreatie gaat me te ver. Ik woon in Amstelveen en kom vaak op de Zonneweide, gewoon om een paar uur lekker in de zon te liggen lezen. Het is er heerlijk rustig en ik zie nooit iets gebeuren wat het daglicht niet kan verdragen. Vandaag (18 oktober!) was ik er nog en iemand had met viltstift op het toegangsbord geschreven: sluit per 1-1-2015. Dat zou ik heel jammer vinden. De Zonneweide voorziet duidelijk in een behoefte, er zijn op mooie dagen altijd zo rond de 25 mensen.

13 oktober 2014 om 10:57
Annemiek

mee eens!! mooi stuk bos voor iedereen...

11 oktober 2014 om 08:57

De louche zaken verdwijnen niet door simpel #naaktrecreatie niet meer toe te staan.
In 2013 stelde de gemeente Delft een verbod op naaktrecreatie in voor de Delftse Hout, een recreatiegebied waar al ruim 30 jaar bloot van de zon wordt genoten. De gemeente vond het naaktstrand niet langer geschikt. Vooral omdat zij openbare seks in delen van het recreatiegebied wilde tegengaan. Zowel NFN als de bezoekers van het naaktstrand vonden het strand dat in 30 jaar tijd nauwelijks was veranderd nog steeds geschikt voor naaktrecreatie. Daarnaast vonden zij dit verbod een verkeerd gebruik van de wet op naaktrecreatie (art 430a WvS) en gingen in beroep tegen de uitgeschreven bekeuringen.
Zie hier de recente uitspraak:
https://plus.google.com/113808345409937981120/posts/DWcgKprfKGX

11 oktober 2014 om 08:20

Het is niet alleen daar waar deze praktijken zich voordoen, bij het radar gebouw is het schering en inslag met deze mannen. Ieder zijn ding hoor maar er bekruipt me altijd een ongemakkelijk gevoel als ik daar met mijn honden loop en er zitten mannen alleen in een auto te wachten op kontakt. Of lopen op het bij ons bekende "homo"paadje in hun zakenpakken en dan uit hun plaat gaan als mijn honden langs komen pffff neem een hotel zeg.