Pad tot huidige pagina

Bosmobiel in het Amsterdamse Bos

In het Amsterdamse Bos rijden twee bosmobielen voor bezoekers die slecht ter been zijn. Het zijn golfkarren waar maximaal 5 personen in kunnen.

Rijdende boswandeling

Het initiatief voor de 'Rijdende Boswandeling' ligt bij Rotary Aalsmeer-Uithoorn. Met deze elektrische voertuigen kunnen 60-plussers een ‘rijdende boswandeling' door het Amsterdamse Bos maken.

De Bosmobielen zijn te boeken van half mei t/m eind september.

Bosmobiel Amsterdamse Bos

Groepsboeking en tarief

Voor een groep zijn de kosten € 60,- voor de huur van twee Bosmobielen, voor drie uur. Boekingen (zorgcentra, seniorenclubs en bejaardentehuizen e.d.) kunt u maken via: www.bosmobiel.nl. Een eigen chauffeur en begeleider zijn bij de groepsboekingen noodzakelijk en niet inbegrepen. De dagen dat de Bosmobielen voor een groep gehuurd kunnen worden zijn maandag, dinsdag en donderdag (niet op feestdagen). De Bosmobielen dienen (op vertoon van reservering)afgehaald te worden bij het beheerkantoor van het Amsterdamse Bos aan de Nieuwe Meerlaan 3, 1182 DB te Amstelveen en zijn alleen samen te huur, vanaf maandag 16 mei tot en met donderdag 29 september.

Bosmobiel Amsterdamse Bos

Freeriders dagen

Het is ook mogelijk de Bosmobiel individueel (niet in groepsverband vanuit stichting of vereniging) te boeken van half mei t/m september. Deze freeridersdagen zijn op woensdag en vrijdag. De eerste freeridersdag is op woensdag 18 mei en de laatste freeridersdag is op vrijdag 30 september. Deze ritten starten om 13.30 uur bij de Bosbaanweg 5, 1182 DA, Amstelveen (begin van de Bosbaan) en er kunnen tien passagiers mee.

De ritten kosten € 15,- per persoon (inclusief koffie en gebak bij boerderij Meerzicht of bij Restaurant De Bosbaan).  De plaatsbewijzen zijn verkrijgbaar op de dag van de boeking. Reserveren van plaatsen kan minimaal een week voor de gekozen vertrekdatum via De Boswinkel: 020 251 7840 of boswinkel@amsterdam.nl.