Gastblog van het Amsterdamse Bos - Bijdragen september 2017

Gastblog van het Amsterdamse Bos - Bijdragen september 2017

In dit gastblog delen medewerkers van het Amsterdamse Bos interessante kennis en ervaringen. Van bijzondere bomen tot onze Schotse Hooglanders, van festivals tot educatie. Lees mee!

Natuurpanorama in het Amsterdamse Bos

NB Bij elke weblog kan helaas maar één foto geplaatst worden. Kijk op onze facebookpagina voor méér foto's.

Reacties

Je kunt op een blog reageren via de knop, 'reageer' onder het bericht. Reacties worden een paar keer per week verwerkt. Dit betekent dat het even kan duren voor jouw reactie zichtbaar is.

Mini-appeltjes rond het Bloesempark
25 september 2017 om 09:10
Gastblog Amsterdamse Bos
thumb_appelaarsbloesempark_wvdw

Je kent het Bloesempark in het Amsterdamse Bos van de kersenbloesembomen die elk voorjaar schitterend in bloei staan. Maar er staan ook andere interessante bomen en struiken. Zoals fladderiepen, okkernoten en zwarte noten.

Deze maand zijn de appelbomen voor de 2e keer extra mooi, of misschien moeten we appelstruiken zeggen. De eerste keer was toen ze bloeiden, nu hangen ze helemaal vol met mini-appeltjes van nog geen centimeter grootte. Vergelijk dat maar eens met de appels die je in de winkel koopt.

Rond het Bloesempark staan nog twee struiken met kleine rode vruchten, de meidoorn en de Gelderse roos. De bessen van de Gelderse roos zijn helderrood en kun je tot in de winter vinden. Ze smaken namelijk zo bitter dat vogels ze laten hangen totdat het gevroren heeft. Vorst maakt ze zoeter en pas dan worden ze opgegeten. Vooral door lijsters en pestvogels. De vruchten van de meidoorn zijn donkerrood en vind je langs veel meer paden in het Bos.

Vond je dit interessant? Binnenkort volgen meer van dit soort 'gastblogs' op onze website, geschreven door verschillende van onze medewerkers.