Verbergen

Coronavirus: het laatste nieuws voor het Amsterdamse Bos vindt u op amsterdamsebos.nl/coronavirus.

Aanmelden als vrijwilliger

Wij zoeken vrijwilligers die ons helpen om het bezoek aan onze tentoonstelling perfect te laten verlopen. Voor het begeleiden van groepen, scholen en individuele bezoekers, voor praktische taken als het schoonmaken van apparatuur en vitrineschermen, en om een oogje in het zeil te houden bij de naleving van de coronaregels.

Beschikbaarheid

De tentoonstelling 'Tewerkgesteld in het Amsterdamse Bos – Werkkampen voor joden in en rond Amsterdam 1941-1944' opent 2 september 2021 (als de actuele coronaregels dat toestaan) en zal in elk geval tot en met 3 april 2022 te zien zijn.

Voor bezoek van groepen en scholen zijn de maandag en dinsdag gereserveerd, voor individuele bezoekers de dagen woensdag tot en met zondag, op de reguliere openingstijden van de Boswinkel. Bent u beschikbaar op (een deel van) deze dagen en tijden?

Wie zoeken we

We zoeken mensen van alle leeftijden. Een achtergrond of interesse in geschiedenis, en dit thema in het bijzonder, is fijn maar niet noodzakelijk. U bent gastvrij als begeleider. U verwelkomt mensen bij binnenkomst en maakt ze wegwijs. U helpt bezoekers die slecht ter been zijn.  Eventueel geeft u extra uitleg op de tentoonstelling zelf. Spreekt u ook Engels? Dat kan handig zijn.

Bij praktischer taken steekt u de handen uit de mouwen en u houdt apparatuur en vitrines blinkend schoon. We werken met audio-podcatchers die na elk bezoek gereinigd moeten worden. Hygiëne en aangepaste maatregelen in verband met corona vindt u vanzelfsprekend. En afspraak is afspraak voor u, want we willen graag op u kunnen rekenen.

Praktische informatie

Aanmelden

Vul het aanmeldformulier in en klik op 'verzenden'. Na ontvangst van uw aanmelding nemen we telefonisch contact met u op. We voeren een kennismakingsgesprek en als we met elkaar in zee willen, krijgt u een uitnodiging voor de speciale informatiebijeenkomst over deze tentoonstelling. We maken concrete afspraken over uw inzet en beschikbaarheid.

Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met de Boswinkel. Telefoon 020 251 7840, mail: deboswinkel@amsterdam.nl.

We kijken uit naar uw reactie!