Nabestaandendag

In het kader van de tentoonstelling ‘Tewerkgesteld in het Amsterdamse Bos. Joodse werkkampen 1941-1944’ is op 15 mei een nabestaandendag in bezoekerscentrum De Boswinkel. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via deboswinkel@amsterdam.nl.

Tussen 12:00 – 16:00 uur is er op deze dag gelegenheid tot gesprek met nabestaanden. Ook zijn er voordrachten en brengen musici stukken ten gehore van o.a. componist Dick Kattenburg.

Holocaust onderzoeker Lion Tokkie vertelt over de werkkampen in het Bos, Schiphol-Oost en elders. Ook is de tentoonstelling te bekijken, die is verrijkt met documenten, brieven en foto’s uit recent onderzoek.

Programma

  • 11.30-12.00 inloop
  • 12.00 - 13.00 Lion Tokkie vertelt over werkkamp Schiphol-Oost.
  • 13.00 - 14.00 muziek van Noa Ely en Dmitri Ivanov met een introductie van Eleonore Pameijer. Zij vertelt over de violisten Paul Godwin en Juup Raphael. Na het spelen van muziek van componist Dick Kattenburg schetst zij een beeld van Kattenburg en componist Géza Frid. Een tweede optreden sluit het uur af.
  • 14.00 - 14.15 Ellen Santen leest uit het boek van haar vader Sal Santen.
  • 14.30 - 15.15 muziek: Aukelien van Hoytema zingt begeleid door pianist Carel Schweig Jiddische liederen en leidt deze in.
  • 15.30 - 15.45 Lion Tokkie geeft een korte presentatie over het Bos en andere kampen.

U kunt zich aanmelden met een e-mail naar deboswinkel@amsterdam.nl.

Eten en drinken

Tijdens de bijeenkomst serveren wij koffie, thee en koekjes. Wilt u tussendoor lunchen dan verwijzen wij u graag naar de horecagelegenheden in de directe omgeving van De Boswinkel.

Parkeren

U kunt parkeren op de P Hoofdentree in het Amsterdamse Bos, op enkele minuten lopen van De Boswinkel. In het weekend is parkeren gratis.

Zie ook: Tewerkgesteld in het Amsterdamse Bos – Joodse werkkampen in en rond Amsterdam 1941 – 1944.