Verbergen

Coronavirus: het laatste nieuws voor het Amsterdamse Bos vindt u op amsterdamsebos.nl/coronavirus.

Pad tot huidige pagina

Tentoonstellingen

In en vlakbij de Boswinkel in het Amsterdamse Bos zijn verschillende tentoonstellingen te bezichtigen. Boven is de vaste tentoonstelling 'Bos op Zolder' te zien over het Amsterdamse Bos. Ook zijn er wisselende tentoonstellingen.

Gewone regendaas op Vogeleiland, foto: Jur Heijnen.

Foto-expositie op Vogeleiland

Zie je ze vliegen?’ is de titel van de openluchtexpositie met schitterende close-upfoto’s van vliegen die voorkomen op Vogeleiland in het Amsterdamse Bos. De foto’s worden getoond op de plek waar fotograaf Jur Heijnen ze heeft gefotografeerd, zodat de kans groot is dat de bezoeker ook levende exemplaren van de vliegen kan waarnemen. De expositie is van 1 juli tot 1 november 2020 te zien.

Vogeleiland, ongeveer 7 minuten lopen van Geitenboerderij Ridammerhoeve, is een heemtuin die bestaat uit een verzameling minibiotopen. Heuvel-, riet-, moeras- en boslandschappen zijn hier in het klein terug te vinden. Elk landschap kent eigen bloemen en planten en dus ook hun eigen bewoners. Vogels en eekhoorns in de bomen, een enkele haas op de heuvelrug, kikkers in het riet en insecten op de bloemen en planten.

Jur Heijnen fotografeerde er de afgelopen 7 jaar insecten. Voor deze expositie maakte hij een selectie van 19 foto's uit zijn verzameling foto’s van vliegen: van slakkendoders en spillebeenvliegen tot het knuppeltje en de korsetzweefvlieg.

Met zijn afwisselende landschappen is er op Vogeleiland ook voor kinderen veel te beleven en de expositie is ook een soort speurtocht: vind alle vliegen!

iPad-tekeningen Amsterdamse Bos

Op de ronde muur beneden in De Boswinkel hangen kleurrijke iPad-tekeningen die kunstenares van Marijke van Oostrum van het Amsterdamse Bos maakte. De tekeningen zijn te koop voor € 85,- per print, meerdere formaten zijn mogelijk. De tekeningen hangen in juli, augustus en september.

Bos op Zolder

Vaste tentoonstelling in De Boswinkel

Kom op ontdekkingstocht in het ‘Bos op Zolder’. In deze vaste tentoonstelling op de bovenverdieping van De Boswinkel kun je alles wat buiten in het Bos gebeurt, binnen zien en beleven. Zo zijn er themabomen, pratende paddenstoelen en zingende vissen. Ook kun je Doctor Boomstronk helpen de boom zijn werk goed te laten doen. Er is een speurtocht door de tentoonstelling verkrijgbaar bij de balie. Toegang is gratis.

Bos op Zolder, foto: Jeroen Hogenboom


Tijdelijke tentoonstelling in De Boswinkel

De geheimzinnige wereld van de Paddenstoel

Vanaf 19 september

Waar komen de witten stippen op de vliegenzwam toch vandaan? Wat stinkt daar zo? En welke paddenstoelen zijn giftig? Van welk paddenstoelen ga je dood? Heb je altijd al antwoord willen weten op deze vragen, kom dan naar de bovenverdieping in De Boswinkel voor de tentoonstelling De geheimzinnige wereld van de Paddenstoel. De toegang is gratis.