Pad tot huidige pagina

Tentoonstellingen

In en vlakbij de Boswinkel in het Amsterdamse Bos zijn verschillende tentoonstellingen te bezichtigen. Boven is de vaste tentoonstelling 'Bos op Zolder' te zien over het Amsterdamse Bos. Daarnaast zijn er wisselende tentoonstellingen.

Serge Verheugen

Family Ties

In de mooie zomer van 2013 werkte de kunstenaar Serge Verheugen met tientallen mensen aan de beeldengroep "Family Ties". Hond Rex en baasje Andy hebben nieuw gezelschap gekregen van een hele groep dieren. Van een giraf tot een krokodil, 11 stuks in totaal. De beelden zijn gemaakt van hout uit het Bos en vlakbij De Boswinkel te zien.

Kunstwerk Andy en Rex Family Ties, kunstenaar Serge Verheugen

The Butterfly Release Project

Op het grote beeld van Serge Verheugen, vlakbij De Boswinkel, hebben kinderen en bezoekers een vlinder beschilderd en beschreven in vrolijke kleuren. Hierop staat de de naam van een geliefde, een held, ouders of favoriet huisdier. Dit kan bijv. ook een verloren dierbare of gestorven huisdier zijn. Donderdag 30 juni 2016 hebben leerlingen van de Olympiaschool uit Amsterdam de eerste vlinders bevestigd. En langzaam kreeg het beeld, Andy en Rex, Birth of Change, een persoonlijk en emotioneel geladen jasje.

Kunstwerk 'Birth of Change' (Serge Verheugen) met daarop vlinders van Bosbezoekers

"Gastarbeiders en gelukzoekers"

Vanaf begin december tot en met februari 2019 staat op de bovenverdieping van De Boswinkel, de tentoonstelling "Gastarbeiders en Gelukzoekers". De nijlgans en de Amerikaanse rode rivierkreeft zijn hier komen leven, net als de halsbandparkiet en de mandarijneend. Ze komen hier, van nature, niet voor, maar vinden het hier fijn. Kom kijken en leer van alles over deze slimme dieren in ons land.

Bos op Zolder

Vaste tentoonstelling in De Boswinkel

Kom op ontdekkingstocht in het ‘Bos op Zolder’. In deze vaste tentoonstelling op de bovenverdieping van De Boswinkel kun je alles wat buiten in het Bos gebeurt, binnen zien en beleven. Zo zijn er themabomen, pratende paddenstoelen en zingende vissen. Ook kun je Doctor Boomstronk helpen de boom zijn werk goed te laten doen. Er is een speurtocht door de tentoonstelling verkrijgbaar bij de balie.

Bos op Zolder, foto: Jeroen Hogenboom

Seizoenskunst in De Boswinkel

Het Amsterdamse Bos is gestart met een serie van vier exposities door (amateur)kunstenaars uit de omgeving. Per seizoen exposeert een kunstenaar in De Boswinkel. Het jaargetijde is meteen ook het thema voor de kunstenaar en aan iedere periode is een techniek verbonden. De werken zijn te koop. Van 21 juni tot half september exposeert Joke Zonneveld met zomerse aquarellen. Waaronder werk gemaakt naar aanleiding van de 4 seizoenen in de Amstelveense Poel. Dit werk is gemaakt op patatpapier. Joke aquarelleert op veel soorten papier, soms zelfs binnen één schilderij.

De expositie op de benedenverdieping van De Boswinkel is gratis te bezoeken. De Boswinkel is open van di. t/m zo van 10.00 tot 17.00 uur.

Aanmelden als exposant? stuur een mail met voorbeelden van werk naar deboswinkel@amsterdam.nl.