Pad tot huidige pagina
Roeiwedstrijd op de Bosbaan

Kom naar de 125e Koninklijke Holland Beker roeiwedstrijden!

Kom dit weekend naar de Bosbaan in het Amsterdamse Bos om de meeste spectaculaire roeiwedstrijd van het seizoen mee te maken: de 125ste Aegon Koninklijke Holland Beker, oftewel de grootste internationale regatta in Nederland.

Op 30 juni en 1 juli 2018 wordt op de Bosbaan voor de 125e keer geroeid om de Koninklijke Holland Beker. De jubileumeditie belooft een spektakel te worden met toproeiers uit de hele wereld en er wordt ook nog mooi weer verwacht.

Meer dan 1000 nationale en internationale Olympische roeiers, Paralympische roeiers, jeugdroeiers en studentenroeiers zullen hun talenten op het water laten zien. Veel fans zullen de wedstrijden weer op de fiets volgen.

Vanaf de kant kun je de spannende races aanschouwen en genieten van muziek, lekker eten, gezellig picknicken, activiteiten voor kinderen, verschillende standjes en bovenal, de uitstekende sfeer die er al jaren heerst. De toegang is gratis.

Afsluiting Bosbaanweg: rijdende tribune

De Bosbaanweg is deze twee dagen (van 06:00-19:00 uur) afgesloten, om toegang te verlenen aan de rijdende tribune, een grote truck met zitplaatsen aan één kant richting water. Kaartjes hiervoor zijn te krijgen in het gebouw van de KNRB.

I Amsterdam letters

Voor de gelegenheid zijn de bekende letters van I Amsterdam naast de Bosbaan geplaatst, ter hoogte van de finish. Een uitstekende plek voor een selfie, die je bijvoorbeeld kunt delen op onze facebookpagina: www.facebook.com/amsterdamsebos.

Jubileumboek 125 jaar Koninklijke Holland Beker

Ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van de Holland-Beker Wedstrijd-Vereeniging in 2011 heeft de Stichting Documentatiecentrum Roeisport een speciaal jubileumboek uitgegeven.

In 1886 werd voor het eerst geroeid om het ‘Championaat van Nederland voor liefhebbers in de Single Sculling Outriggers’. Nu, meer dan 125 jaar later, is de wedstrijd om de Holland Beker nog steeds een van de meest aansprekende evenementen op de nationale en internationale roeikalender. In 1988 werd het kampioenschap voor dames in de skiff, de Ladies’ Trophy, als hoofdnummer aan het programma van de Holland Beker wedstrijden toegevoegd. Sindsdien strijdt ook bij de dames de wereldtop om de hoogste eer.

In het jubileumboek komen roeigrootheden aan bod als Pertti Karppinen, Thomas Lange, Ekaterina Khodotovitsch, Mahe Drysdale en Ondřej Synek en ook nationale helden als Jan Wienese en Irene Eijs.