Pad tot huidige pagina
Het Nieuwe Meer met Amsterdecks steiger ingetekend.

Aanleg drijvende steiger Amsterdecks

Ten zuiden van het Nieuwe Meer, tussen Jachthaven De Koenen en Boeierspad, wordt in het Amsterdamse Bos een drijvende, slimme vlonder gerealiseerd.

Dit is de eerste uit een serie van het project Amsterdecks, een netwerk van waterkwaliteit metende en verplaatsbare vlonders die recreatie en toegang tot het water verbeteren en veiliger maken. De werkzaamheden starten eind november en zijn naar verwachting begin 2019 gereed. De vlonder wordt aan de noordzijde van het Nieuwe Meer opgebouwd en in delen naar de vaste locatie gevaren en opgebouwd.

Waterkwaliteit online volgen

In de vlonder worden pilaren met daarin sensoren geplaatst die de waterkwaliteit meten. Deze gegevens kun je via een toekomstige website raadplegen. Zo weet je wat de kwaliteit van het water is voordat je gaat zwemmen.

Amsterdecks vloeit voort uit de door de gemeenteraad vastgestelde Watervisie Amsterdam 2016 en is door Waternet, Rademacher de Vries Architecten, Waag Society, Amsterdamse Bos en Sportas ontwikkeld. Het project krijgt steun van Stichting Doen en stimuleringsfonds creatieve industrie.

Amsterdecks steiger sensoren