Pad tot huidige pagina
Bostheater speelt 'De Meeuw' van Tsjechov

Bostheater speelt deze zomer 'De Meeuw' van Tsjechov

Het Amsterdamse Bostheater speelt van 24 juli t/m 8 september 'De Meeuw' van Tsjechov in het Openluchttheater van het Amsterdamse Bos. Kom op een zwoele zomeravond naar het Bos voor deze seizoensvoorstelling van het Amsterdamse Bostheater.

De Meeuw

Deze zomer brengen het Amsterdamse Bostheater en het Noord Nederlands Toneel op het grootse buitenpodium van het Amsterdamse Bostheater een eigenzinnige bewerking van het fascinerende stuk van Anton Tsjechov: 'De Meeuw'. Een komedie over de tragische en hilarische pogingen het leven zin te geven.

In het kunstmatige paradijs van een aangeharkt landgoed, is iedereen met elkaar verbonden, of ze dat nu leuk vinden of niet. Zonder de bescherming van de rol die ze in het dagelijks leven gewend zijn te spelen, worden ze geconfronteerd met zichzelf en elkaar. Dit leidt tot hopeloze liefdespogingen, verveelde slapstick, losgeslagen schietpartijen en gezongen hartenkreten.

De jongeren, onrustig, vertonen een ziekelijke behoefte aan erkenning. De ouderen vrezen de kracht van de nieuwe generatie en zijn bang statuur te verliezen. Voor het te laat is, voor het verval onherroepelijk zal toeslaan, proberen ze er het beste van te maken – of er in elk geval nog iets van te maken.

Zo woekert de menselijke natuur, in pijnlijk herkenbare gedaanten – eigenwaan en overmoed, verslaving en verveling, hufterigheid en hypocrisie, verlangen en melancholie. Dit alles scherp geobserveerd en geestig beschreven door meesterverteller Anton Tsjechov.

  • spel: Esther Scheldwacht, André Dongelmans, Hanna van Vliet, Jesse Mensah, Iwan Walhain, Peter van Heeringen, Julia Diepstraten en Denzel Goudmijn
  • regie: Ingejan Ligthart Schenk
  • bewerking: Ingejan Ligthart Schenk en Erik Bindervoet
  • dramaturgie: Robbert van Heuven
  • compositie: Randell Heye
  • decorontwerp: Ascon de Nijs
  • lichtontwerp: Reier Pos

Voorstellingen

Bij twijfelachtig weer wordt op de website van Bostheater gemeld of de voorstelling doorgaat.

Dineren is mogelijk in het restaurant voorafgaand aan de voorstelling of met een picknickmand op de tribune.

Voor vragen over voorzieningen voor mindervaliden kun je een e-mail sturen naar: publieksservice@bostheater.nl.

Meer informatie

Voor meer informatie, kijk op de website van BosTheater.