Pad tot huidige pagina

Let op met droogte in het Amsterdamse Bos

Picknickers in het Amsterdamse Bos

Met het warme weer is het heerlijk recreëren in het Amsterdamse Bos. Maar de droogte brengt wel het risico op vuur met zich mee. Wees daarom alert met droogte in het Bos, bijvoorbeeld bij het barbecueën en roken.

De organisatie van het Amsterdamse Bos verzoekt bezoekers om extra op te letten in verband met de droogte in het Bos. Met name met vuur en smeulende voorwerpen. Wees er bijvoorbeeld alert op dat je sigarettenpeuk goed uit is, als je hem dooft. En let er bij het barbecueën op dat de kolen echt uitgedoofd zijn bij vertrek. Neem bijvoorbeeld een emmertje water mee om de kolen te doven.

Open vuur niet toegestaan

Open vuur maken in het Amsterdamse Bos is sowieso niet toegestaan in verband met de schade, overlast en brandgevaar die dit met zich meebrengt. Barbecueën mag wel, mits er geen hinder plaatsvindt voor andere bezoekers en geen schade wordt aangebracht. De barbecue moet 5 meter van de bosrand af staan en minstens 50 centimeter boven de grond om het gras niet te verschroeien.

Je kunt ook gebruik maken van één van de 6 openbare barbecues. Deze staan op de Kleine en Grote Speelweide en de Dagrecreatie. Je hoeft zelf alleen nog een rooster (minimaal 45 x 45 cm, maximaal 50 x 50 cm) en houtskool mee te nemen. Wegwerpbarbecues passen eveneens in de deze vaste barbecues.

De openbare barbecues vind je op de plattegrond als je 'Eten en drinken' aanvinkt.

Melding maken

Zie je open vuur in het Bos of twijfel je aan de brandveiligheid bij recreatie in het Bos? Geef het door aan de Boswachterij: 06-29081628.