Pad tot huidige pagina
Kunst in de Boswinkel, expositie met bezoekers.

Seizoenskunst in de Boswinkel

Op 21 maart 2018 start het Amsterdamse Bos met een serie van vier exposities door (amateur-)kunstenaars uit de omgeving. Per seizoen exposeert een kunstenaar vijf werken in De Boswinkel. Het jaargetijde is meteen ook het thema voor de kunstenaar en aan iedere periode is daarnaast een discipline verbonden.

Tijdens de lente is het werk van kunstenares en veelvuldig Bos bezoekster Petra Schut te zien. Na eerder te hebben gewerkt als textielontwerper is Petra Schut overgestapt op schilderen en tekenen op doek en papier. Terugkerende onderwerpen in haar werk zijn figuren, landschappen en bloemen.

Kunstwerk 'Lentehei', door kunstenares Petra Schut. Nu te zien in de Boswinkel.

Daarnaast is eenmalig een beeld van kunstenaar Dirk Versluis, genaamd het Emmertje, in de expositie opgenomen. Het is gezaagd uit een stuk iepenhout, een boomsoort die in het Bos te vinden is.

Met de expositie in De Boswinkel wil het Amsterdamse Bos het draagvlak voor kunst in het Bos versterken en maatschappelijke participatie en inclusiviteit bevorderen. Kunst dicht bij het publiek en bij het Bos creëert betrokkenheid.

Het werk van Petra Schut en Dirk Versluis is tot 20 juni 2018 te bezichtigen in de Boswinkel. Aanmeldingen voor de seizoenen Zomer, Herfst en Winter zijn welkom in de Boswinkel.

De Boswinkel is geopend op dinsdag t/m zondag, van 10:00 – 17:00 uur, 020-5456100, deboswinkel@amsterdam.nl.