Verbergen

Coronavirus: het laatste nieuws voor het Amsterdamse Bos vindt u op amsterdamsebos.nl/coronavirus.

Pad tot huidige pagina
Het 'beukenlaantje' vanaf de ingang van het Bloesempark, foto: Angela Bouman

Aanplant bomen Amsterdamse Bos

Op diverse plekken in het Amsterdamse Bos worden in 2019 en 2020 bomen aangeplant.

Fase 1 - voorjaar 2019

Langs het beukenlaantje naar het Bloesempark zijn tijdens heftige stormen in 2018 veel bomen omgegaan. Daar komen in het voorjaar van 2019 11 beuken voor terug.

Tijdens deze aanplantwerkzaamheden wordt er steeds voor gezorgd dat in elk geval één van beide paden beschikbaar is voor Bosbezoekers.

Fase 2 - najaar 2019/2020

Op 2 plekken worden in het najaar van 2019 en in 2020 bomen geplant:

Parkeerplaats Hoofdentree

Op de parkeerplaats Hoofdentree zijn in 2018 enkele iepen geplant. In het 2020 worden daar nog circa 18 bomen geplant, waaronder iepen en valse Christusdoorns. Hiermee vergroenen we het beeld van de parkeerplaats. De aanplant gaat niet ten koste van parkeerplaatsen.

De aanplant van de bomen op de parkeerplaats Hoofdentree staat los van de zwarte populieren die in het entreegebied worden geplant in plaats van de Canadese populieren die daar gekapt zijn. Wil je daar meer over weten, kijk dan op: Kap Canadese populieren.

Arena

Langs de 'Arena' in het Amsterdamse Bos staan veel witte paardenkastanjes, de aesculus hippocastanum. De afgelopen jaren is een aantal van deze kastanjes weggevallen.

Naar verwachting worden in februari/maart 2020 12 Indische kastanjes geplant. Deze soort, de aesculus indica, lijkt op wat er nu staat, maar is minder gevoelig voor de kastanjebloedingsziekte. De bloemen zijn meer roze dan die van de witte paardenkastanje.