Pad tot huidige pagina
Het Bloesempark, 22 maart 2019, foto: Olav Martens

Bloeiperiode Bloesempark afgelopen

De bloeiperiode in het Bloesempark in het Amsterdamse Bos is achter de rug. De tijdelijke extra maatregelen worden ingetrokken en de rust in het park keert weer terug. Een heerlijke plek om te picknicken of wandelen.

De ongeveer twee weken durende bloei van de Japanse kers valt meestal tussen eind maart en half april. Het Bloesempark is dan op zijn mooist en de Japanse gemeenschap van Amstelveen viert er 'Hanami Matsuri' (letterlijk vertaald: Kersenbloesemfeest).

Extra lange bloei

Normaal gesproken duurt de bloei van de Japanse kers in het Bloesempark in het Amsterdamse Bosongeveer 10-14 dagen. Dit jaar zijn we getrakteerd op een vroege en extra lange bloeiperiode, maar liefst 3 weekenden konden bezoekers van de bloemenpracht genieten. Het relatief zachte voorjaar was gunstig voor de bloesem: weinig wind, koude dagen in de aanloop (maar nauwelijks vorst) en een paar flink zonnige dagen en een beetje regen tijdens de bloei zelf.

Extra maatregelen opgeheven

Tijdens de bloeiperiode zijn extra verkeersmaatregelen ingesteld om de verwachte bezoekersstromen in goede banen te leiden. Deze zijn na de bloeitijd weer opgeheven. Ook de tijdelijke toiletten bij het Bloesempark worden verwijderd.

Bamboebrug

Na de bloei van het Bloesempark starten de werkzaamheden aan de bamboebrug. We maken de brug duurzamer met een nieuw ontwerp.

Het hele jaar de moeite waard

Het Bloesempark is - net als de rest van het Amsterdamse Bos - het héle jaar een aantrekkelijk gebied om te bezoeken. Na de bloei kleurt het park fris groen, met het jonge blad aan de bomen. Vogels vliegen af en aan en luisteren de teruggekeerde rust op met hun lied.

In mei bloeien de rododendrons en kleuren het talud rond de kersenbloesembomen paars . Rondom het Bloesempark zijn dan allerlei bloemen te zien, zoals koekoeksbloem en boterbloem. En na de zomer kleuren de bladeren in een prachtig herfstpalet. Combineer je bezoek aan het Bloesempark eens met een wandeling door de Oeverlanden van de Amstelveense Poel, of het begrazingsgebied aan de Schotse Hooglanders.

Bereikbaarheid

Er zijn verschillende opties om met het openbaar vervoer naar het Bloesempark te gaan (metro, tram, bus). Kijk voor meer informatie op 9292.nl.

De GPS-coördinaten van het Bloesempark zijn: Breedtegraad: 52.303965 | Lengtegraad: 4.835465. In Google Maps heet het 'Kersenbloesempark': https://goo.gl/maps/axRAMJKeKbE2.