Pad tot huidige pagina
Ontwerp groene tribune Bosbaan

Nieuwe duurzame roeitribune Bosbaan geopend

De nieuwe tribune langs de Bosbaan is maandagmiddag 24 juni feestelijk geopend. Betonnen elementen die waren achtergebleven na het WK roeien in 2014 op de Bosbaan zijn daarbij hergebruikt. De groene tribune biedt ruimte aan 1.100 mensen. Hij is ontworpen door Blauw architecten.

Voorbijgaande roeier als inspiratie

De tribune bevindt zich in het talud ter hoogte van het Olympisch trainingscentrum. Tussen de 1.100 zitplaatsen liggen graszoden die hem het groene karakter geven. De rijen zitelementen refereren aan het beeld van de voorbijgaande roeier die zijn sporen trekt door het water. De betonnen zitelementen zijn voorzien van duurzame zitlatten van volledig gerecyclede kunststof.

Duurzaam

Zowel in uiterlijk als in duurzaamheid is de tribune groen. Bovendien hoeft door de aanwezigheid van een vaste tribune voortaan bij evenementen op de Bosbaan niet een tijdelijke tribune op- en afgebouwd te worden.

Bijzonder project

Voor architect Carin ter Beek, die op de Olympische Spelen van Sydney een zilveren medaille won op het roeinummer acht met stuurvrouw en in 2000 wereldkampioen werd, is het een bijzonder project: “Niet alleen komen allerlei elementen uit mijn carrière terug in de tribune, maar het was ook een heel prettige samenwerking, met het Amsterdamse Bos en alle andere betrokken partijen”.

Roeiers tijdens het WK Roeien op de Bosbaan in 2014, foto: Jeroen Hogenboom.