Pad tot huidige pagina

Bos weer verder open

Nu de richtlijnen van de Rijksoverheid om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan versoepelen gaat het Bos ook weer verder open. Geniet van de natuur en onze attracties en lees ook ons advies over de eikenprocessierups.

De Boswinkel

Vanaf dit weekeinde starten we ook vanuit de Boswinkel weer met een aantal leuke activiteiten voor kinderen. De openingstijden van de winkel verruimen:

  • Maandag en dinsdag: gesloten
  • Woensdag t/m vrijdag: van 12.00 tot 17.00 uur geopend
  • Zaterdag en zondag: van 10.00 tot 17.00 uur geopend

De toiletten in De Boswinkel gaan vanaf dit weekend ook weer open, evenals de expo op zolder.

Kinderbaden

De kinderbaden gaan open. Bij droog weer en een buitentemperatuur boven de 20 graden worden de baden met water gevuld. Naar verwachting is vrijdag 12 juni de eerste mooie, droge dag. Ouders en begeleiders let op, houd 1,5 meter afstand tot elkaar.

Toiletten

De vier wc-groepen in het Bos gaan vanaf dit weekend weer open. Ze worden 2 keer per dag schoongemaakt. Neem zelf uw desinfecteermiddel mee.

Attracties

Verschillende attracties en eet- en drinkgelegenheden in het Bos waren al weer (deels) geopend, zoals Fun Forest, de Geitenboerderij, Pannenkoekenboerderij Meerzicht, de Kanoverhuur, Chez Favié, kiosken, Poel’s Up, De Veranda, Segway Tours, de Fietsverhuur en de terrassen bij de 2 maneges in het Bos en Grand Café de Bosbaan. Het Bostheater brengt vanaf 1 juli weer voorstellingen, Spa Sport Hotel Zuiver gaat vanaf 1 juli weer open. Kijk voor het laatste nieuws van elke attractie en eet- en drinkgelegenheid op hun eigen website of Facebook.

Let op de eikenprocessierups

De eikenprocessierups vormt vanaf eind mei nesten in het Bos. De brandharen van de rups kunnen daarbij een allergische reactie veroorzaken. Een speciaal aan het Bos toegewezen bestrijdingsteam haalt de rupsen weg. Daarbij krijgen de drukstbezochte locaties prioriteit. Toch adviseren wij u goed te bekijken waar u gaat zitten. Doe dat niet onder een eikenboom (te herkennen aan het blad). U kunt ook lichaamsbedekkende kleding dragen zoals lange mouwen en broekspijpen. Een zonnebril beschermt de ogen tegen de haartjes van de rups.
amsterdamsebos.nl/eikenprocessierups