Verbergen

Coronavirus: het laatste nieuws voor het Amsterdamse Bos vindt u op amsterdamsebos.nl/coronavirus.

Pad tot huidige pagina

Dijkverbetering Koenenkade

Het Hoogheemraadschap van Rijnland voert in 2020 werkzaamheden uit aan de Koenenkade. Rijnland heeft alle dijken en kades in haar gebied getoetst volgens toekomstbestendige normen. Uit dat onderzoek blijkt dat de Koenenkade plaatselijk is verzakt en er op korte termijn onderhoud noodzakelijk is.

Gefaseerde uitvoering

  • Allereerst wordt de kade rond Polder Meerzicht verhoogd. In de kade komt een zogeheten kleikist om de dijk waterdicht te maken. Deze werkzaamheden starten vanaf 31 maart. Het pad rond polder Meerzicht zal circa 5 weken zijn afgesloten.
  • Aansluitend pakt Rijnland gefaseerd de overige delen van de Koenenkade aan.

Doordeweeks niet beschikbaar, in het weekend wel

Voor de werkzaamheden moet grond worden aangevoerd naar het werkgebied. De transportroute loopt over het fietspad vanaf de parkeerplaats langs Boerderij Meerzicht en de steiger Veerpont Nieuwe Meer naar het zandpad. De kade rond polder Meerzicht wordt daarom doordeweeks volledig afgesloten met bouwhekken. U kunt daar niet langs. Boerderij Meerzicht is wel bereikbaar.

Veerpont Nieuwe Meer en fiets- en voetveerpont 'Ome Piet' zijn in het weekend bereikbaar voor fietsers, voetgangers en wandelaars.


Plattegrond dijkverbetering Koenenkade
Rode stippelijn: dijkverbetering Koenenkade; blauwe stippelijn: transportroute

Informatie en vragen

Informatie van Rijnland over dijkverbeteringen staat op www.rijnland.net/werk-in-uitvoering/dijken-en-kades.