Verbergen

Coronavirus: het laatste nieuws voor het Amsterdamse Bos vindt u op amsterdamsebos.nl/coronavirus.

Pad tot huidige pagina
Gewone regendaas op Vogeleiland, foto: Jur Heijnen

Fototentoonstelling: Vliegen in het Amsterdamse Bos

‘Zie je ze vliegen?’ is de titel van de openluchtexpositie met schitterende close-upfoto’s van vliegen die voorkomen op Vogeleiland in het Amsterdamse Bos. De foto’s worden getoond op de plek waar fotograaf Jur Heijnen ze heeft gefotografeerd, zodat de kans groot is dat de bezoeker ook levende exemplaren van de vliegen kan waarnemen. De expositie is van 1 juli tot 1 november 2020 te zien.

Vogeleiland, ongeveer 7 minuten lopen van Geitenboerderij Ridammerhoeve, is een heemtuin die bestaat uit een verzameling minibiotopen. Heuvel-, riet-, moeras- en boslandschappen zijn hier in het klein terug te vinden. Elk landschap kent eigen bloemen en planten en dus ook hun eigen bewoners. Vogels en eekhoorns in de bomen, een enkele haas op de heuvelrug, kikkers in het riet en insecten op de bloemen en planten.

Fotograaf Jur Heijnen fotografeerde hier de afgelopen 7 jaar insecten. Voor deze expositie maakte hij een selectie uit zijn verzameling foto’s van vliegen: van slakkendoders en spillebeenvliegen tot het knuppeltje en de korsetzweefvlieg. De prachtige macro-opnamen worden getoond op de plekken waar Heijnen zijn foto’s maakte en zijn steeds voorzien van een korte beschrijving door de fotograaf zelf.

‘Zie je ze vliegen?’ biedt een rondgang langs 19 fascinerende foto’s over een minder bekend pareltje van het Amsterdamse Bos, het veelzijdige Vogeleiland. Met zijn afwisselende landschappen is hier ook voor kinderen veel te beleven en de expositie is ook een soort speurtocht: vind alle vliegen!