Verbergen

Coronavirus: het laatste nieuws voor het Amsterdamse Bos vindt u op amsterdamsebos.nl/coronavirus.

Pad tot huidige pagina

Nieuwe drinkwatertransportleiding

Vanaf 5 oktober 2020 vervangt Waternet de drinkwatertransportleiding die aan de oostkant door het Bos loopt. De betonnen leiding stamt uit de jaren ‘60 en is aan vernieuwing toe. De nieuwe route waterleiding zal onder ruiter- en voetpaden in het Amsterdamse Bos lopen. Ruiters en voetgangers zullen daarom af en toe last hebben van het werk.

Hinder beperkt

Het werk duurt ongeveer een half jaar en is opgeknipt in kleine stukken. Hierdoor blijft de hinder voor bezoekers, sporters en clubs en ondernemers beperkt.

Een deel van de verzette grond gaan we zelf gebruiken. Die wordt ingezet voor een natuurvriendelijke oever langs de Bleekerskade.

Aanvulling 18-12-20: door de werkzaamheden is een van de voetpaden ten noorden van de Zonneweide minder goed begaanbaar (zie 4e punt op de plattegrond onderaan deze pagina). Bezoekers kunnen er langs en het pad wordt naar verwachting in maart 2021 hersteld.

Planning

De werkzaamheden starten op 5 oktober 2020 en duren ongeveer een half jaar. Het werk wordt in delen uitgevoerd. De aannemer werkt vanuit het zuiden naar het noorden. De planning kan tijdens de werkzaamheden wijzigen, bijvoorbeeld door onverwachte obstakels in de grond of slechte weersomstandigheden.

Op de onderstaande kaart van Waternet staat aangegeven wanneer waar wordt gewerkt (blauwe gestreepte lijn). De rode gestreepte lijn geeft aan waar gereden wordt om materialen te brengen of af te voeren.

Afbeelding: Waternet; planning werkzaamheden drinkwatertransportleiding in Amsterdamse Bos
Afbeelding (Waternet): planning werkzaamheden drinkwatertransportleiding in Amsterdamse Bos

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de planning, uitvoering en contactinformatie op de website van Waternet: https://www.waternet.nl/waterleiding-Amsterdamse-Bos.